-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Anime / Manga Önerileri 65: Deadman Wonderland


Deadman Wonderland

Tür: Bilimkurgu, aksiyon, gerilim

Bölüm Sayısı: 12


Ben bu animeyi önerdim sanıyordum da o nedenle elleşmiyordum.

İlginç, insana izlediği sırada "Ben ne izliyorum şimdi? Renkler, müzikler, karakterler filan cıvıl cıvıl ama bildiğin distopya bu. Nassı ya?" dedirttiğinden dolayı da handikapı -yani izleyicilerin çok beğenme ve hiç beğenmeme arasındaki çizgisi- büyük. Aynı bir önce  önersini yaptığım Mahou Shojo Madoka Magica gibi, (http://www.sutunc.com/2016/09/anime-manga-onerileri-64-mahou-shoujo.html ) cıvıl cıvıl ilerleyecek diye düşünürken bir anda size kabuslardan kabus beğendiren animelerden Deadman Wonderland. Anime dünyasına aşina olanlar kawai çizimlerin ve karakterlere temkinli yaklaşılması gerektiğini bilirler. Hah, bu da öyle bir anime işte.



Çok kısa özetlemek gerekirse anime, ileri bir tarihte özelleştirilen hapishanelerden birine düşen bir orta okul öğrencisinin, patronu tarafından içinde mahkumların çalıştığı bir "eğlence parkı"na döüştürülen hapishanede geçirdiği saykodelik olayları konu alıyor. Alta da biraz daha uzun özetini yazacağım.

Beş volümlük manga serisinden uyarlanan anime hakkında, mangaya tam olarak sadık kalmadığı için arada sırada olumsuz eleştiriler olsa da, distopya ve gerilim sevenlerin açlıklarına bir nebze de olsa ket vurcak türden bir kurgusu var. İyidir iyi. İzleyin.


Konusu:

Tokyo'nun büyük bölümü, ne olduğunu kurgunun başından bilemediğimiz büyük bir felaket sonucu sulara gömülmüştür. Hikayemiz ise bu elim olaydan on yıl sonrasının Naganosu'nda geçmekte.

Tokyo'daki felaketten kurtulan, felaket hakkında da tek bir anısı olmayan orta okul sonuncu sınıf öğrencisi Ganta Igarashi Nagoya Eyaleti'nde sakin bir hayat sürmektedir. Bu sakin hayat, okulun ilk gününde camdan içeri kanlar içinde irice bir adamn girerek tüm sınıfı elindeki Kalaşnikofla taraması ile değişir. Sınıftaki herkes ölmüştür. Tabii bizim protagonistimiz hariç; Ganta Igarashi. İhale Igarashi'nin üzerine kalır. "Sosyopat orta okul öğrencisi arkadaşlarına kıydı!" şeklinde gazete manşetlerine düşer.

Çelişkili ifadeler veren, hatırlamadığı anlarda tam bir sosyopat gibi konuşan ancak sonrasında yine eski, masum minnak ve anskiyete dolu haline bürünen Igarashi özelleştirilen hapishanelerden birine koyulur. Animelerde ana karakteri bize çoklu kişilik bozukluğundan muzdarip zannettirip sonrasında alakasız bir şeyler çıkartmayı çok severler. Bunda da öyle mi değil mi tabii söylemeyeceğim.



Mahkumların izyaretçileri eğlendirdiği bu parkta yiyecek yemek alabilmek için dışarıdan pek eğlenceli görünen "ölüm koşusu"na ve vahşi hayvanlar tarafından çötür ötür yenme ihtimali olan sirklere katılmaları gerekmektedir.

Igarashi bir yandan masumluğunu kanıtlamaya ve bu kabus gibi hapishaneden canlı kurtulmaya çalışırken,bir yandan da Shiro adlı gizemli ve creepy bir hatunla uğraşmak zorunda kalacaktır.




QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam