-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Tokyo Ghoul:re 97. Bölüm İnceleme




Veeee Irimi Kaya geri döner! Resmen Michael Jordan ve Kobe Bryant'sız -yazar burada Arima ve Kaneki'ye gönderme yapıyor- bir All Star maçı izliyoruz. Yalnız Amon pota altnda tek başına kaldı, Saiko'nun tereddütlü pasını Urie iyi değerlendirip baskete çevirdi. Amon'u yedirtmeyiz arkadaşlar biraz canlanın. Biz bu yola baş koyduk LAY LAY LAY LAY LAY LAY LAAAAAAY OO AMON BAŞKAAAAN!

Tokyo Ghoul:re 96. Bölüm İnceleme: http://www.sutunc.com/2016/10/tokyo-ghoulre-96-bolum-inceleme.html





Şaka bir yana, Amon'un durumu cidden çok kritik. "Siz hepiniz ben tek" duruşu çok fena başnda patlamış gibi görünüyor. Asıl yardıma ihtiyacı olan kanata yardım gelmiyor. Amon'a kimler yardım edebilir peki?

1) Scarecrow

2) Hide

3) Arata

4) Kaneki

5) Yoshimura

Bu şıklar içinde en mantıklı olan Carecrow. Hatırlarsınız, Mutsuki'nin de dahil olduğu kefiş ekibi Rue Island'a önceden gitmiş, bu esnada Scarecrow'ın kayıkla adadan ayrıldığnı görmüşlerdi. Kimliği bilinmeyen bu arkadaşın seviyesi CCG'ye göre C. Yani rezil bir ghoul. Ancak Eto'nun da kimliği bilinmezken A seviyesinde sayıldığını unutmayalım. Scarecrow'un kim olabileceği hakkında birçok teori var. Benim gönlüm Arata olmasından yana. Yüzünü göstermek istemeyen veya yüzü feci şekilde deforme olmuş bir ghoul kendisi.Kaneki'nin Cochlea'da yapması gereken işler var. Hide daha çıkmaz. En azından çıkacaksa Kaneki'nin olduğu yerde çıkar. Arata çıkarsa herkes şok olur. Kurgu bir anda başka bir arca doğru evrilir. Geriye Yoshimura ve Scarecrow kalıyor. Ben oyumu Scarecrow'dan yana kullanıyorum.


Irimi'nin yardımına koşan kapüşonlu ghoul kim acep? Devil Ape? Rize? Itori? Yoshimura? Ortalık öldü sanılıp da bir anda beklenmedik bir şekilde pırtlayan ghoullarla doldu. Bu arc beş aydır mı ne devam ediyor. Aylardır 20 Aralık gününü yaşıyoruz. Ben sıkıldım arkadaşlar. Ortalık ayrıca çıfıt çarşısına döndü. Etraf karakter kaynıyor. Ben bile kim kimle nasıl ne zaman karıştırıyorum. Anteiku Arc'tan kat be kat daha uzun ve daha çok karakter içeren bir kaosun ortasındayız. Ishida sensei'ye tivit attım, "Bari bir haritasını çıkartın şu Rue Island'ın sensei" diye. Cevap vermedi. Bir daha da atmam bir şey ya hıııııııh! Pışıııııııııııııık!


Amon'un çok güçlü, müthiş bir şövalyeye dönüşmemiş oluşu hoşuma gidiyor. Shonen olsaydı Amon uçmaya aşlar, bir kayanın içinde "ghoul ekstratı" bulur, içer, bu sıvı sayesinde ghoulların sırlarına vakıf olur, intikam almak için tek başına yollara düşer filan feşmekan. Ancak bu kadarı da fazla. Amon'un ölmeyeceği kesin olduğundan Ishida gelişine gelişine dövdürüyor önüne gelene.

Peki neden Amon ölmeyecek? İlk olarak, haftalardır söylediğim gibi, Amon'un bu dört yıllık süre zarfında neler yaptığını, nasıl yaşadığını, neler bildiğini öğrenmemiz gerek. Saiko'yu Aogiri'nin ghoullarından kurtaranın Amon olduğunu biliyorduk zaten. Neden Aogiri'yi takip ediyordu? Amacı neydi? Bunlar hep Amon'un cevap vermesi gereken sorular.


İkinci neden ise, Donato'nun neden diğer çocuklar öldürüp yeyip Amon'a dokunmamış oluşu. Amon "Neden ben?" sorusuna hala cevap alabilmiş değil. Amon'un Mısır Güneş Tanrısı Amon Ra (Re)'ye gönderme olduğu kesin. Amon'un aile ağcının altından bir şeyler çıkabilir. Bana sorarsanız, orijinal seride the OEK Amon olacaktı. Ancak hikaye tutuldu, çetrefilleşti ve farklı bir noktaya geldi. Yine de Amon hayati önem taşıyan bir karakter. Yıllar sonra kadroya yeniden dahil oldu ancak iki dakika poposunun üzerinde oturamadı yazğım. Hele bir otursun, soluklansın.

Tokyo Ghoul:re'nin en büyük eksiği, duygu ve düşünceler işin içine girince yalnızca Kaneki Ken'e yoğunlaşılması. Orijinal hikayede Amon'un, Touka'nın, Hinami'nin başından geçenleri, oaylar karşsında neler hissettiklerini ince bir şekilde işliyordu Ishida sensei. İç sesleri vardı karakterlerin. Burada diğer karakterlerin aksiyonalrını görmemize karşın kafalarnın içine giremiyoruz. Girsek de bu fashbackler şeklinde, bir bölümdeki birkaç kareden ibaret oluyor. Amon bu gidişata bir dur diyebilir.

KANEKİ İSTYORUZ!

Bence birimza kampanyası başlatalım da şu arc bitsin yeter.
Başka çaremiz kalmadı.
QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam