-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Tokyo Ghoul:re 99. Bölüm İnceleme


Tokyo Ghoul:re 99. Bölüm İnceleme


Çok sevgili ghouldaşlarım! Nassız eysiz? Sıhhattesinizdir umarım. Benim bademcikler pert. Çok feci üşüttüm. Ekrana doğru öksürmeyeyim de size bulaşmasın -ekiekiekiekeikeikeieki-

Tokyo Ghoul:re 98. Bölüm İnceleme: http://www.sutunc.com/2016/10/tokyo-ghoulre-98-bolum-inceleme.html

Ay bu ne ayol? Ağız tadıyla bir manga okutmuyorlar. Bekle bekle bekle bekle piiy! Leakler erkenden geliyor, ancak çevirisi gelmiyor. Çincesiyle idare etmeye çalışıyor millet, Japoncası bile yok ortada. Ne anladım ben bu işten? Neyse düştü son anda Mangastream'e de biraz sinirimiz geçti. Çoğul konuştuğuma bakmayın, tamamen kendimden bahsediyorum. İş saati çıkışında Mecidiyeköy'de metrobüs bekler gibi Tokyo Gohul mangası bekliyoruz. Şu saate kadar bekledik diye veryansın edecektim, saatin kaç oduğundan bile emin değilim. Çok saçma sapan bir hafta oldu bu böyle. 100. bölüm böyle olmaz inş. Topluca bir ağaca göz bandı filan mı bağlasak n'apsak bir akıl verin valla.

Rue Island Arc adını verdiğimiz korkunç büyüklükteki karman çorman arc sona erdi. Kaneki'ye kavuştuk. Re:'ye kavuştuk. Kaneki de maşallah botoks mu yaptırdı gençlik kampına mı girdi ne on sekizinde çıtır gibi görünüyor. Halbuki yirmi dört. Neyse sırrı paylaşsın valla ben de aynısından yaptırayım.



Ishida'nın çizim tarzı bile değişmiş bu bölümde. Bize eski zamanları hatırlatmak istemiş İshida sensei. Daha beyaz, daha iç açıcı olmu. Tabii kanmamamız gerekiyor bu iç açıcılığa. Şu mangada yüzümüzün güldüğü bir an oldu mu sorarım size a ghouldaşlar? Yine de eski ambiyansa dönmüş olmanın tadını çıkartın. Ishida sensei bugünlerin foreshadowingini -yani bu chapterda gerçekleşeceklere dair ipucunu- çook önceden Twitter'ıında paylaştığı illüstrasyonda vermişti. Bir de şarkı sözü patlatmıştı altına. E, artık anlamışsınızdır Sensei'nin Twitter'da ve Tumblr'ında çizdiklerinin manganın ileriki bölümleriyle ilgili çok önemli ipuçları verdiğini. Sensei şimdi de Rize'nin iç çamaşırlaryla bir illüstrasyonunu yapıp uzunca şiirle birlikte paylaşmış. Bu arcta Rize'yi göreceğimize delalet olduğu kesin. Bir Kaneki vs Furuta göreceğiz ve bu aynı yaşta, farklı kutuplardaki iki karakterin en büyük ortak noktası; Rize. Furuta ile Rize yarı kardeş -veya bir şekilde akraba- Kaneki de Furuta da Rize'nin kagunesini paylaşıyorlar  ve ikisini de "ghoul" yapan, dönüşümlerini sağlayan karakter Rize. Bakalm ne şekilde çıkacak karşımıza Rize, gerçekten çok merak ediyorum. Üzerinde kıyafetle görsek iyi, hatunnun her yeri meydanda. Tamam femme fatale filan da iki parça bi' şey örteydi sensei kızcağızın üzerine. Hastayım, ben üşüyorum gördükçe :(

Ishida Sui'nin illüstrasyonu şiiri. Judgement, "Adalet" tarot kartı Kaneki'nin ghoul olduğunu kabul ettiğinde kullanlmıştı.
 Orijinali için: http://sui-zakki.tumblr.com/post/152390154852/more-%EF%BC%91-%E5%AF%A9%E5%88%A4%E3%81%AE%E3%81%95%E3%81%84%E3%81%94-%E3%81%99%E3%81%B9%E3%81%A6%E3%81%AE%E5%98%98%E3%81%AF%E6%9A%B4%E3%81%8B%E3%82%8C-%E3%81%99%E3%81%B9%E3%81%A6%E3%81%AE%E7%BD%AA%E3%81%AF%E8%A3%81%E3%81%8B%E3%82%8C%E3%82%8B




                                                                 he last moment of judgement.


Where all lies will be uncovered,
where all sins will be judged.



The first thing that you get disappointed at is anger,
and once you’ve grown tired of getting angry, it will try to kill you.



A God that will not hesitate to murder for the sake of atonement
is just the same as all of you.



And next time, for sure, will be a sole fig leaf,
concealing itself without leaving a trace.



Carrying that out until it becomes vivid.


And only in that moment where blood spills, you softly laugh.


(2)


An ark is being swayed like a coffin.


“It’s fine even if a cute person catches your eye!”
And then they went blind.



God resents due to the vision that was lost.


For the sake of your self-righteousness,
how many people have shed blood?
How many people have suffocated within the sea?



The buildings are gravestones floating in the sea.
The strained foundations creak and 
one day, it just breaks with a snap too quick.



That was when you experienced* those boring numbers with those eyes.
That was when you overlap limbs with someone you love.
That was when you became tired and fell asleep.



It really did happen so suddenly.


So you sink into the ocean once again.


Mankind will surely lose.


Our gradual burial at sea.


Since everyone I knew will die,
I cried until I dried up.



Soon, everyone became a pillar of salt.
And of course, that too dissolved into the sea.



(3)


The world should just end while I’m still aware.


The cradle shakes and self-destructed.
The sea filled with salt dried up.
With a hole in the throat, all the blood started to sing.



You then will no longer be able to stop laughing.


I think that the last person standing at the end of the world will certainly be the villain.


(End)

Eski dostlara kavuştuk. Touka ve Kaneki birbirlerine artık yalnzca ön adlarıyla hitap ediyorlar ki bu Japonya'da gerçekten çok yakın olan kişilerin birbirleriyle konuşma şekli olduğundan bizim bızdıkların bu oyun-flört olayını bir adım daha ileriye götürdüklerini düşünebiliriz. Ben Touka'nın biraz daha dişi bir aura yaymaya başlamış olacağını düşünmüştüm açıkçası. Haise kafeye geldiğinde daha bir hanım hanımcktı sanki. Eskisi gibi tomboy kalmas da hoş olmuş. Bir röportajında Ishida sensei Touka'nın iteleme kakalama olaylarının Kaneki'nin hoşuna gittiğini söylemişti. Kaneki'nin hoşuna gidiyorsa tabii bize söz söylemek düşmez. Sonradan aşka evrilir mi bilmem ancak bu ikili böyle güzel.


Kaneki, One Eyed King olarak insanları ve ghoulları aynı masada toplamak ve istişareye davet etmek istiyor. Bu durum pek kolay olmadığından da Coachlea'dan kurtardığı ghoulardan oluşan bir anti-human grubunu CCG'yi, yaaani Washuu'ları yaani V'yi yaani Furuta ve kuyruklarını "zorla" uzlaşmaya davet etmek için kuruyor.  Bir bakıma yeniden kötü polisi oynuyor Kaneki. Furuta ve Kaneki partner oldukları sırada Eto'nun sorgusunda kötü polis Kaneki, iyi polis Furuta'ydı. Bu ikili yine bu rolleri, bu sefer iki ayrı kral olarak paylaşıyorlar. Furuta CCG'nin başındaki iyi adamken Kaneki tüm Japonya tarafından aranan bir suçlu.

İçimden bir ses bu arc efsane olacak diyor. Her ne kadar Sensei'nin karanlık çizimlerini tercih etsem de aydnlık ve TG benzeri çizimler iyi geldi. Özlemşiz ayoool!


O değil de, hava da taaaam yorganın altna girip Tokyo Ghoul izlemelik değil mi?

Bu arada Death Note Light Up The New World çıktı. Hiçbir yerde bulamıyorum. Bulan arkadaşlar bana iliştirirse çok müteşekkir olacağım.

Ne pis insanım yemin ederim ya lakasşlfsaşdf. Ama DVD'si çıkana kadar işte :p


QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam