-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Anime / Manga Önerileri 73: Nowhere Boy


Nowhere Boy

Tür: Aksiyon, komedi, dram, fantastik, okul hayatı, psikolojik

Bölüm Sayısı: 31 (Manghwa)


Otobüste, markette, tuvalette, yan olabilecek en saçma sapan yerlerde "Önerilecek tonlarca manhwa var! :O" deyi duruyorum. İki dakika sonra da bir dahaki olur olmaz yerde akla düşme macerasında kadar unutuyorum manhwa önermeyi. Öncesinde Dr. Frost'u önermiştim. Şimdiki manhwa biraz daha az bilindik ancak benim favorilerimden. Beni en çok şaşırtan kurgulardan biri de diyebilirim rahatlıkla. "Ne umdum ne buldum" un tam karşılığı, doğaüstü, büyücüler, sihirler, okul hayat o bu şu diye beklerken altından çılgın bir dram çıkan, çok güzel bir manhwa Nowhere Boy.


Manhwa'nın da ne olduğunu açıklayayım; Kore mangası efenim. Gerçi şimdilerde okuduğumuz manhwaların hepsi webtoon. İnce uzun, soldan sağa yazılıyor ve de renkli. Manhwalar ise daha bir manga formatında. Ben manhwa demeye devam ediyorum ancak Korelilerin ağzı çoktan webtoon demeye alışmış. Siz de kolayınıza nasıl geliyorsa öyle deyiverin işte beni uğraştırmayın aa!



Hikayemiz, Tanrı'nın "Dünyanın en mutsuz insanı"na istediği bir dileği gerçekleştireceğini söylediği zaman başlar. 

"Dünyanın en mutsuz insanı" ödülünü kazanan, Lee Hyun adında bir lise öğrencisidir. Lee Hyun, ödülü olan dilek hakkını "Dünyanın sonunun gelmesini" dileyerek harcar. Dileği yerine getirmek zorunda olan Tanrı, cep telefonuyla "Dünyanın en mutlu insanı"nı bulur ve ondan Lee Hyun'u dileğinden vazgeçirmesi için yardım ister. Özel güçlere sahip bir ekiple Lee Hyun'un okuduğu liseye undercover ile giden Duk Hee Oh, nam-ı diğer dünyanın en mutlu insanı, vampir, zombi, o, bu, şu'dan oluşan Lee Hyun'u mutlu etme ekibiyle birlikte dünyanın sonunun gelmesine engel olmaya çalışır. 

Kahramanlarımız bir yandan Lee Hyun'u mutlu etmeye çalışırken bir yandan da her birinni sırayla içine çeken ve kontrol eden karanlık bir "varlıkla" savaşmak zorunda kalır. Lee Hyun'un geçmişini eşeledikçe neden dünyanın en mutsuz insanı olduğunu öğrenmeye başlayan Duk Hee Oh ise hem Lee Hyun'un korkunç geçmişi hem de kahramanları teker teker sonsuza yollayan karanlık varlıkla uğraşır. 

Başlangıçta süper güçlü kahramanlarla dolu, biraz komik biraz duygusal ancak tamamen shounen bir manhwa okuyacağım sandım ancak hikaye çok farklı br yöne doğru evrildi. Ben bu manhwayı okuyalı oluyor ancak hala beni bu denli sarsan bir kurguya daha rastlamadım. Zor rastlarım sanıyorum. Sizde aynı etkiyi bırakmayabilir tabii orasını bilemeyeceğim ancak beni bayağı sarsmıştı Nowhere Boy.

Ancak belirtmeliyim; manganın sonunun İngilizcesi yok. Ancak Koreli biri son bölümü özet geçmiş. Zaten önemli olan son bölüm olmadığından siz başlayın, gerisi gelir zaten.




QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam