-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Shingeki No Kyojin (Attack on Titan) 88. Bölüm İnceleme





Çok çılgın çılgın işler yapıyor Isayama. Kendisine buradan

Seni Çılgın şarkısını armağan etmek istiyorum, buyrooonz: https://www.youtube.com/watch?v=gYlH-UdLLDc
Shingeki no Kyojin 87. bölüm İnceleme: http://www.sutunc.com/2016/11/shingeki-no-kyojin-87-bolum-inceleme.html

SnK külliyatına yeniden başlamayı gerektirecek bir bölüm oldu 88. Tamamen kendi takıntılarımdan dolayı Isayama'nın bu "evren genişletme" işini başından beri planlayıp planlamadığını merak ediyorum. Yüzde doksan dokuz planlamadı ancak editörü manga tuttuğu vakit "Sen ilerisi için de bir şeyler kurgula, devam ederse elinde malzeme olsun" demiştir ve ortaya böyle bir şey çıkmıştır. SnK haftalık yayımlanmadığı için de Isayama'nın düşünmeye fazlasıyla vakti oluyordur. Yine de ben kurguda bir hata bir şey arama gönüllüsüyüm. Aranızda bir tutarsızlık veya hata bulan varsa söylesin. Heyecanlı oluyor valla.



Durup durduk yere "On üç yıl kuralı" gibi bir şey çıkarttı sensei başımıza. Eren sekiz sene içinde gidici, Armin de on üç. Kendilerine bir successor, bir titana dönüşme gönüllüsü bulamazlarsa eğer bu özellik kral soyundan bir bebeğe geçiyor.

Geçen bölüm incelemesinde Eren Krueger'in, yani Owl'un neden yıllarca susup şimdi kendini rotaya çıkartma gereksinimi duyduğunu sormuş, Isayama sensei'nin bunun altını doldurması gerektiğini söylemiştim. Nitekim başarılı bir şekilde doldurmuş bizim sensei. Eren'in Grisha Jaeger'i seçme nedeni, Grisha'nın durmadan "Neden ben?" diye sorması hep Eren Kruger'in eylemini bir mantığa oturtmak amasıyla kurguyla eklenmiş detaylar-diyaloglardı. Oturmuş mu, oturmuş. Yine de bana dokuz titandan birinin gücünü alan kişinin on üç yıllık ömrünün kalması olayı birazcık -ama çok az- saçma geliyor, ne yalan söyleyeyim.

Bizim bıdık Eren'in Eren Kruger'e olan benzerliği de gözünüzden kaçmamıştır sanıyorum. Teknik olarak Kruger'in Eren'in babası olma olasılığı yok. Yine de senseinin bilerek bu benzerliği yarattığı da açık. Eren ve Eren arasındaki bağ önümüzdeki bölümlerde -tabii babasının Kruger'i yiyip "Çok muhterem adamdı, dur oğlumun adını Eren koyayım demesi ve zamanı gelince kendini oğluna yedirmesi gibi interesting bir bağ olması dışında- ortaya çıkar mutlaka.

Bölümde takıldığım en büyük noktalardan biri de "yediğin varlığın geçmişini de görebilme" olayı. Why so klişe sensei? Tabii başka türlü geçmişi anlatma ihtimali de düşük olacaktı. Biz de "Yediğinin anılarını da görebilirsin" özelliğiyle birlikte Eren Kruger ve Grisha Jaeger'in konuşmalarını bizim bıdık Eren'in gözünden görmüş olduk. Bu özellikten ileride çok yürür sensei. Geçmişi anlatması gerektiği zaman hop Eren'i veya Armin'i kullanır. Biraz fazla shounen vari ancak artık olacak o kadar.



Her şey bir yana, geri kalan tüm titanlar az çok eli yüzü düzgün bir şeylere dönüşürken Zeke'nin neden pembe popolu maymun olduğunun açıklamasını çok merak ediyorum. Neandarthal Ymir midir nedir? Biri sensei'ye sosyal antropolojiye girerse işin içinden hiç çıkamayacağımızı söylemeli bence. Devler mevler neyimize yetmiyor?

O değil de, Zeke'nin az zamanı kalmıştır sanıyorum. Eren'in bile titan oluşunun üzerinden 5 sene geçmiş.

Yıllar su gibi akııp geçiyor aziziiim!


QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam