-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Anime / Manga Önerileri 80: Bastard





"Gerim gerim geren webtoonlar" serisinde (öyle bir seri yok arkadaşlar şimdi uydurdum asldfasdf) geldik ikinci webtoonumuza; Bastard! Bundan önce bir başka müthiş iki psikopat ve bağımlı kişilik örneğini konu edinen Killing & Stalking webtoonunu önermiştim: http://www.sutunc.com/2017/01/anime-ve-manga-onerileri-79-killing.html    

Tansiyonu sürekli yüksek tutma, okuyucunun ilgisini devam ettirme becerisi açısından bu iki webtoon aynı ölçüde başarılı olsa da kurgunun işlenişi bakımından Bastard çok daha karmaşık ve başarılı. Ayrıca protagonistin başından  insanı empati yaptığına tiksindirecek kadar korkunç olaylar geçtiğinden “pasif psikolojik gerilim” namını tam olarak hak etmekte. 

Pasif psikolojik gerilimden kasıtmı da açıklayayım da tam olsun; protagonist hiçbir şey yapmazken bile çevresinde gelişen olayların kahramanımıza etkilerinin bizim üzerimizde bıraktığı tiksindiribci, soğuk, kuskunç, efendime söyleyeyim öğüüüürmelik, bööööğ yapmalık izlenimler. Bence artık daha fazla zorlamayayım. Bu saatten sonra okumaktan halen vazgeçmediyseniz zaten gidin koşa koşa okuyun.



Konusundan da bahsedeyim de tam olsun. Yalnız henüz ilk bölümden plot twist yaptığından ötürü fazla detaya girmeyeceğim. Süprizli mürprizli, son derece güzel kurgulu bir gerilim hikayesi olduğunu bilin, yeter. Bu arada belirteyim, okumaya 0'dan başlamanız gerekiyor, 1. bölümden değil.

Güney Kore kaybolan kız çocukları ve -çoğu öğretmen olan- kadınları kaçıran kişiyi aramaktadır. Haberlerde, forumlarda başka konu konuşulmamakta, herkes neler olduğunu merak etmektedir. Bir gün haberlerde yine bu konu hakkında konuşulmakta, lise öğrencisi Jin ve özel öğretmeni olan genç ve güzel bir hatun da bu haberleri dinlemektedir.

Devamı için webtoon'u okumanızı öneriririm (:





QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam