-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

K-POP'un Pabucu Dama Atılıyor. İşte Karşınızda Q-POP (Qazakh Pop)





Qazakh Pop, evet evet bildiğiniz Kazak Pop şu sıralar müzik dünyasını  sallamakta. Türki Cumhuriyetler içerisinde refah seviyesi en yüksek olan Kazakistan'ın bu yeni akımını K-pop ve J-pop'a aşina olanlar pek de yadsımayacak. 

Q-pop'un öne çıkan iki özelliği var;



1) Kazakça'nın Koreceyi fonetik olarak fazlasıyla andırması (Türki, Mongol, Japonik ve Koreanik dillerin aynı dil ailesine mensup olmalarından kaynaklı bir durum tabii bu. Kanıtlanmış bir teori olmasa da  tüm bu diller  -Fince, Macarca gibi daha fazlası- Ural-Altay Dil Ailesi çatısı altında toplanıyor) 

2) Kazakların Korelilerin birkaç estetik ameliyat geçirerek ulaşabildikleri görünüme doğuştan sahip olmaları. Orta Asya ülkesi olan Kazakistan'da yıllarca süren Rusya hakimiyeti nedeniyle -belirli bölgelerde- nispeten karışık bir ırk bulunuyor. Ayrıca Kazakların gözleri hem çekik hem de büyük.



Giyim kuşam ve müzik dışında, koreografileri de birebir K-pop gruplarından kopya edenler de yok değil hani. Aşağıda örneklerini verdiğim Q-pop gruplarının arasında en ünlüsü Ninety One. Grubun her üyesinin arı ayrı K-pop efsanesi G-Dragon'a benzemesi pek hoş değil ancak K-pop da sonuçta J-pop'u taklit ederek başlamış ve sonradan kendi çizgisini oluşturmuş bir akım olduğundan bu konuda Q-pop'un üzerine fazla gitmemek gerek diye düşünüyorum. Onlar da birkaç yıla sistemlerini oturtup kendi marka gruplarını yaratırlar.










Alttaki videodan bire bir alıntı neredeyse.







QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam