-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Sherlock 4. Sezon 3. Bölüm İnceleme (Sezon Finali)





Söz konusu Sherlock olunca "bitti" demek doğru değil ancak  Moffat ve Gatiss'in "Beşinci sezon için henüz konuşmadık." açıklamasının hemen akabinde Benedict Cumberbatch'in dile getirdiği söylenegelen "Bu Sherlock olarak beni son görüşünüzdü" lafı akıllarda bir "Acep?" sorusunu uyandırıyor. 


Bol Spoilerlı dünyaya dalış:

Sezon finalinin son sahnesinden de anlayacağınız üzre bu efsanevi mini-dizi hali hazırda kendine özgü bir son yaptı. Belki ekip 2 yıl sonra yeniden toparlanmaya karar verir belki bir "10. Yıl Özel" bölümü çekilir, bilinmez. Ancak şimdilik büyük ihtimalle elimizdeki son bölüm bu. 

Umarım aranızda izleyen çıkmıştır; Sherlock'un psikopat -literel anlamda- kız kardeşi Subete Ga F Ni Naru'daki Shiki Magata'nın aynısı. ( Anime hakkındaki incelemem için: http://www.sutunc.com/2016/07/anime-manga-onerileri-50-subete-ga-f-ni.html )  



Bu hikayede de daha küçük yaşta dünyanın en zeki insanları arasında gösterilen Shiki Magata henüz on üç yaşındayken anne-babasını öldürmek suçundan yargılanmış, ancak mahkemenin cezai ehliyeti yoktur kararı vermesiyle serbest bırakılmış bir kızımızdır. Kendi rızasıyla ailesinin araştırma şirketinde tutulan Magata, on altı yıl boyunca kapatıldığı bölümden hiç çıkmamıştır. Ancak bu, tutulduğu ıssız adaya gelenlere oynadığı oyunları ve kurguladığı sayısız yapay evreni denekleri üzerinde test etmesini engellemez. 



Tip olarak da benzeyince, Eurus'u Magata ile karşılaştırmaktan alamadım kendimi. Eurus Holmes'ün etkisinden hala çıkamadıysanız, Magata'ya da bir şans verin derim.

Anitsosyal Kişilik Bozukluğu'nun en uç örneklerinden birini sergileyen Eurus Holmes  karakterini canlandıran Sian Brooke çok iyi, çok çarpıcı, tam da "The Final Problem"lik bir problem çocuk olmuş. 

Yalnız senaryoda takıldığım, sürekli kendini tekrar etme durumu var; olayın içinden çıkamadın, Mycroft'a yüklen.

Daha önce "The Woman" ile karşılaştığında Mycroft "Hata benim" demişti. Bu sözleri sarf etmesinin sebebi hem bir ağabeyin kardeşini acı çekerken görmek istememesi, hem de dünyanın en iyi dedektifinin göz göre göre hata yapmasına neden oluşundan dolayıydı.

Sonra ise 2. Sezon 3. Bölüm geldi, Mycroft bu sefer Moriarty'i saldığı için hatalıydı. Bu olay da sonradan aslında her şeyin Sherlock ve Mycroft'un bir oyunu olduğu ortaya çıkınca aydınlandı. Hatanın bilinçli bir şekile yapıldığı ortaya çıktı anlayacağınız. Şimdi peki?

Bu sefer Mycroft, Sherlock'a karşı olan zayıflığının bir benzerini Eurus'a karşı da gösterdiği ortaya çıktı. Her şeyi idare edeyim derken eline yüzüne bulaştıran -ki hep öyle olur- karakterlerden olan Mycroft'un bu sefer hafifletici sebepleri yoktu; hatalıydı. 

Bilinçli olarak yapılmış olsun veya olmasın, zaten elli yılda üç bölümü çekilden bir dizinin üç bölümünün de düğüm noktasında Mycroft'un hatalarının olması bence yapılabilecek en büyük hata, kendini tekrar etmek, "Başka çıkış yolu bulamadım Gatiss'e sarılayım"cılıktır.  Psikopoz kılıklı Yunan ajanlığıdır. İhsan Kuru Temizleme yanı başınızdayken teee Tarabyalar'da Cavit Kuru Temizleme aramaktır. İçerik ne denli derin, karakterler ne denli muhteşem, oyunculuklar ne denli fevkaladenin fevkindesinin de fevkisinininde de olsa ben kafayı kurguya takarım. Nitekim taktım da. 

Mary Watson'ın video kaseti değil, Molly'e "I love you" dedirtmeleri asıl diziye noktayı koyan oldu. Bir daha bir araya gelirler mi bilinmez, ama geldikleri zaman nefesimizi tutup izleyeceğimiz de kesin.

Her şey için teşekkürler!


QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam