-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Tokyo Ghoul:re 108. Bölüm İnceleme




Tokyo Ghoul:re 107. Bölüm İnceleme: http://www.sutunc.com/2017/01/tokyo-ghoulre-107-bolum-inceleme.html

Ay nazara mı geldim n'oldum bilmiyorum ama bu hafta acilleri boyladım. Gözüm görmez dilim tutmaz oldu. Tabii nazar mazar bir yana kendimi ilimin ve fenin kucağına bırakacak olursam sanırım auralı migren atağı geçirmişim. Migren deyip de geçmeyin, sabahın beş buçuğunda duşta gözüm görmez, kulağım işitmez oldu, bayıldım.  Ayılıp odaya kadar gittim, orada kimselere bir ses edemeden bir köşede gene bayıldım. Efenim sonra titremeler, dil tutulmaları filan fıstık derken sonrası 11-ambulans-acil-serum-oksijen-tahliller vs. vs. diye gitti. Hala daha kendime gelebilmiş değilim tam. Dilimin bir kısmı felç :(  Bayıldığımda mı ısırdım yoksa gerçekten dilim felç mi oldu o bir muamma. Ama ağır aksak çalışıyor işte meret. İyileşecek diye umuyorum. İlk gün hiç çalışmıyordu kazık gibiydi. Bu gene iyi.


Tüm bu saçmalıklara rağmen görevinin bilincinde olan bir öğrenci edasıyla incelememi yapıyorum arkadaşlar.

Aylaaardır Ishida sensei Urie'yi öne atıp duruyor, kokusu çıkacak sonra deyip duruyordum. Furuta, Urie ve Kaneki, Ishida bu üç bey etrafında şekillendiriyor tüm kurguyu. Furuta vs. Kaneki beklerken ortaya bir üçüncü çıban çıktı. Urie'ye gıcık olanların sayısı az değil. Ben kendisini severim. Gıcık olanlara da bir haberim var; ilerleyen bölümlerde sevmeye başlayabilirsiniz çünkü sensei'nin aklındaki oyunları az çok tahmin edebiliyorum.



İlk başlarda ben de tepkiliydim, diyordum (çocuk kitabı okur gibi seslendirin kafanızda) "Sensei sensei, neden böyle yapıyorsun? Neden Urie'nin düşüncelerine yer verip Kaneki'yi geri plana atıyorsun?" Sorularımın cevabını bu bölümde almış oldum. Aramızda sensei'nin Urie'yi Kaneki'nin yerine geçirmeye çalıştığını düşünüp Urie'ye diş bileyenler olabilir. Ancak Urie üzerinde oynanması daha muhtemel bir karakter olduğu için önyargılarınızı bırakıp kendisini olduğu gibi kabul etmeye başlayın derim ben.

Efenim, sensei'nin bu asi çocuğa yüklenmesinin başlıca sebebi Kaneki'nin aşırı "sınırlı" bir karakter oluşu. E, bunda bir suç yok. Sensei'nin ilk karakteri olduğu için sınırları teee 5 yıl önce belirlenmiş çocuğun, Kaneki ne yapsın? Her ne kadar acılar da çekse, beyaz takım elbise giyip saçları geriye de atsa, Kaneki bizim Kaneki. İnsan öldürmez, zorunlu olmadıkça ghoul da öldürmez, iç çatışmalarıyla doludur, en derin hissettiği duygu suçluluk duygusudur. Bu bölümde bile V'lerin aşil tendomlarını kopartıp yürüyememelerini sağlamaya çalışıyordu beybilitoşkom. Yani, bu çocuğu bin kez de öldürseniz, Hulk'a da döndürseniz, eriyen plütonyumun içine de atsanız, Kaneki'nin kumaşı bu. Acımasız olamaz.


Bir yandan Takizawa "is completely mad". Duygusal olarak hiçbir şekilde stabil olmayan, damarına basıldığında ya odasına çekilip ağlayacak ya da katliam yapacak içi uçta bulunan bu karakterden de "karizmatik mass murderer" çıkmazdı. E, Amon zaten Kara Şövalyemiz o yapmaz öyle kaka şeyler.

Geriye hırslı, zeki, psikolojik olarak Kaneki'den bile daha güçlü, yani bir "milyonların sevgilisi kötü adam"a dönüşmeye müsait Urie kalıyor işte.

Urie'nin bu değişimi Mutsuki'yi öldürmek -belki de yemek- zorunda kalacağı bir vahim olay sonucunda tamamlanacak ve karşımıza ilginç bir villain çıkacak.

Tabii bu durum sensei'nin TG evrenine devam edip etmeyeceğiyle de alakalı. Bir anda Urie ile ilgili gelişmeler çöt diye de kesilebilir. Her şey satışlara ve paraya bağlı açıkçası :/



QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam