-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Üç Boyutlu Japon Balıklarının Ressamı: Riusuke Fukahori




Japon ressam Riusuke Fukahori, hiperrealist Japon balığı resimleriyle sanat severlere renkli "gerçekçi" bir şölen sunuyor.
Herhalde anası babası küçükken baktığı Japon balıklarını ölünce klozete atmamış ve bu şekilde ileride psikoloğuna anlatacağı türlü türlü travmalar yaşamamış olacak, Riusuke Fukahori'nin bir tutkusu var; akrilik boyayla Japon balıklarının üç boyutlu, gerçekçi mi gerçekçi resimlerini yapmak.

Fukahori onu ünlü yapan ve ne zaman bir yazıda sözü edilecek olsa adının başına "yenilikçi ve ilginç" sıfatlarının gelmesini sağlayan bu tekniğe 2002 yılında başlamış. Ancak Fukahori, resimlerinde "Oh, güzel oldu valla" seviyesine gelmesinin sekiz yıl aldığını belirtiyor. Sekiz yıllık çalışmanın ürünlerini biz de büyük bir hayranlıkla izliyoruz. Geç olsun güç olmasın diyelim, ne diyelim.
1995 yılında Aichi Sanat Üniversitesi'nden mezun olan Fukahori, kısa süre içinde sanat camiasının bile hayalini kurduğu gibi rahat ve yaratıcı olmadığını kavramış ve beş yıl boyunca depresyonlardan depresyon beğenmiş. 2000 yılında, teslim etmesi gereken bir çizimin zamanını geçirdiği için dairesinde suçluluk duygusuyla kıvranmaktayken, gözüne ne zamandır ne yemek verdiği ne de suyunu değiştirdiği Japon balığı ilişmiş. Fukahori, bataklığa dönen suyun içinde zar zor seçilen balığın yaşam azmine hayran kalmış ve hayatının dönüm noktası olarak addettiği o ana sonradan The Goldfish Salvation (Japon Balığı Kurtuluşu) adını vermiş.

Sanırım burada Fukahori kendinin ruhsal kurtuluşunu anlattığı kadar, zavallı Japon balığının fiziksel kurtuluşunu da betimlemiş. Herhalde gidip suyunu filan değiştirmiştir sonradan. O kadar kurtarmış adamı hayvancağız.
Japon balıklarını ilk resmetmeye başladığında Claude Monet'nin Zambaklar serisinden ilham aldığını belirten Fukahori, bu pörtlek gözlü arkadaşlara olan hayranlığını gizlemiyor. Japon balıklarının gerçekliğin ötesinde var olma noktasına eriştiklerini belirten Fukahori'nin gerçekten daha gerçek, -terimsel konuşmak gerekirse- hiperrealist eserleri dünyanın dört bir yanında sergileniyor ve sanat severlerden olumlu eleştiriler alıyor.
                  

QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam