-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Ölmeden Önce İzlemeniz Gereken 20 Güney Kore Draması





Japonların animeleri varsa Güney Korelilerin de dramaları var! 

İşte mutlaka izlenmesi gereken 20 Güney Kore Draması!
20) Dream High


K-Pop starı olmak hayaliyle yanıp tutuşan altı lise öğrencisinin yer yer güldüren, yer yer hüzünlendiren hikayesi. Bir konuda gaza gelmeye ihtiyacınız varsa eğer bu dizi tam size göre!


19) Kill Me, Heal Me


Disosiyatif (Çoklu) Kişilik Bozukluğu olan milyarder Cha Do Hyun, Cha Do'yu gizlice tedavi etmeye çalışan Oh Ri Jin ve Ri Jin'in ikiz kardeşi Oh Ri On arasında geçen, yıllar geçse de unutamayacağınız müthiş bir dizi. 


18) Boys Over Flowers


Güney Kore draması denilince akla ilk gelen isimlerden Boys Over Flowers. Yalnızca çok çok çok çok zenginlerin gidebildiği, çok çok çok çok çok prestijli bir liseye şans eseri kaydolan Geum Jan Di kendini bir cehennemin içinde bulur. Okulun en zengin ve en yakışıklı, ancak aynı zamanda da bir o kadar züppe olan dört erkeğiyle büyük bir kavgaya tutuşur. Eh, devamını siz izleyin gari.


17) Full House


Full House adında, babası tarafından yaptırılan bir evde yaşayan senaryo yazarı Ji-Eun'a iki arkadaşı bedava bir tatil kazandığını söyleyerek onu evden uzaklaştırır ve evini satarlar. Evini geri almak için hizmetçi olan ve bin bir kılığa giren Ji-Eun'un hikayesi daha sonraları tam bir "aşk dörtgeni"ne dönüşür.

16) I Hear Your Voice


Bu güzeller güzeli dramada Park Soo Ha, henüz 8 yaşındayken babasıyla bindiği arabada kaza geçirir. Kazayı yapan kişi tarafından öldürülecekken olaya tanık olan iki liseli kız tarafından kurtarılır. Kızlardan birinin mahkemede şahitlik yapması sayesinde yakalanan suçlu, bir gün kızı bulup öldüreceğine yemin eder. Henüz 8 yaşında annesiz, babasız kalmış olan Park Soo Ha da o kızı ne pahasına olursa olsun koruyacağına....

Yıllar sonra avukat olan kızımız ve lise sona giden, minik bir köpek yavrusu gibi kızı takip eden Park Soo Ha'nın hikayeleri, mahkumun salınmasıyla birlikte çok daha karmaşık bir hal alır.


15) City Hunter


Lee Min Ho oynar da biz izlemez miyiz? Tsukasa Hojo'nun aynı isimli mangasından uyarlama olan bu dizide Güney Kore ve Kuzey Kore arasındaki karışıklıklar işleniyor ve aksiyonun dozu tüm dizi boyunca bir an bile düşmüyor.

14) Secret Garden


Filmlerde dublorlük yapan Gil Ra Im ve Güney kore'nin en prestijli markalarından birinin sahibi Kim Joo Won arasında başlayan bol kedi-köpek dalaşlı aşk, ikilinin ruhlarının yer değiştirmesiyle birlikte tatlı sert bir romantik komedi halini alır.

13) Good Doctor


Hayır hayır, yıllardır ekranlarımızdan bir türlü silkeleyemediğimiz Doktorlar benzeri bir dizi değil Good Doctor kesinlikle. Aksine, oldukça kompakt bir kurguya sahip. 
Park Shi On savan yeteneklere sahip, yüksek işlevli otizm hastası bir cerrahtır. Bu ilginç doktor, moral anlayışı ve insanlarla ilişkileri ile sizi derinden etkileyecek.



12) The Moon That Embraces The Sun


Kore draması deyince akla hemen tarihi diziler geliyor, değil mi? İşte bu dizilerden nadide bir örnek size. Jung Eun Gwol'un romanından uyarlanan dizi Uzak Doğu tarihini merak edin, etmeyin sizi ilk bölümünden içine çekecek.

11) Heartstrinks


Lee Shin ve Lee Gyu Won arasındaki tatlı-sert kapışmayı anlatan bu melodram güzel oyunculuklar ve sağlam kurgusuyla  kendi türü içerisinde beeyle yıldız gipin parlıyor beeyle! (Sonunda cozuttu)



10) Big


Bu karman çorman dramada 18 yaşındaki Kang Gyung Joon'un bedeni 30 yaşındaki doktor Seo Jeon Jae (Gong Yoo) ile yer değiştirir ve olaylar başlar. 

Canınız katıla katıla gülmek sitiyorsa, doğru adres bu dizi!



9) My Girlfriend is a Nine Tailed Fox


Lise öğrencisi Cha Dae Woong bir gün ynalışlıkla bir ablodaki dokuz kuyruklu tilkiyi (gumiho) serbest bırakır ve olanlar olur. 


8) Descendants of the Sun


2016 yılında reyting rekorları üzerine reyting rekorları kıran, verilebilecek tüm ödülleri silip süpüren Descendants of the Sun 8 numarada. Urk adı verilen, Balkanalrda hayali bir ülkeye gönderilen Güney Kore askerleri ve gönüllü doktorlar arasında geçen bu yüksek bütçeli dizinin bu kadar ses getirmesine karşın neden sekiz numarada olduğunu ise şöyle açıklayayım; aksiyon gereğinden az, romantizm, ikili ilişkiler çok önde. her Kore draması da buram buram romantik olmak zorunda değil. O nedende kaldın sen sekizinci sırada, otur!


7) Healer


Kim Moon Ho, ünlü bir gazetecidir. Bir gün, kapanmayan bir soruşturma ile ilgili çok büyük bir gerçeği öğrenir ve gerçekleri açığa çıkartmak için elinden geleni ardına koymaz. 

Dramam aksiyon ve gerilimli olsun diyorsanız, Healer bu konuda bir başyapıt olarak karşımıza çıkıyor.


6) Pinocchio


Medya ve onur savaşları. Medya mezunu biri olarak, Pinocchio'yu beğenmemem imkansızdı. Her bölümde sizi daha da geren ve şaşırtan sağlam kurgusu ile göz dolduran Pinocchio, yalnızca ufak bir yönlendirmeyle gazetecilerin bir ailenin hayatını nasıl karartabildiğini, devletin kirli işlerini ve büyük şirketlerin nasıl medya kuruluşlarını ele geçirdiğini anlatıyor. 


5) Coffee Prince


Ne kadar objektif olmaya çalışırsam çalışayım, Coffe Prince kalbimde bir numero bir bir bir! 
Tam adı 1st Shop of Coffee Prince olan bu dramada zengin bir ailenin torunu Choi Han Gyul'un kendisinin de dahil herkesin erkek sandığı Ko Eun Chan'a olan hislerini konu ediniyor. 

Gerçekte kız olduğunu bilmeden Eun Chan'a aşık olan Han Gyul'un çektiklerini dizide biz de bire bir yaşıyoruz. Bu diziden sonra Han Gyul karakterini canlandıran Gong Yoo'ya uzun süre aşık kalmamanız işten bile değil ayrıca.

Han Gyul, ressam, başkasına aşık olup anında terk edebilen sonra geri gelen, evlilikten korkan, özgür ruhlu bir kadına aşık olan kuzeni Choi Han Sung ile birlikte ilişkide "Kadın-Erkek" rollerine çok büyük darbe indiriyorlar.

Bu dizide fedakarlık yapanlar, bekleyenler erkek, kararsızlar, özgür ruhlular ise kadın!


4) Goblin


Coffe Prince'teki performansından 10 yıl sonra, orta yaşlı karizmatik adam rolüyle karşımıza çıkan Gong Yoo, Lee Jong Suk ile birlikte bu listede üçer diziyle yer alıyor. Yani, Gong Yoo ve Lee Jong Suk gördüğünüz yerde gönül rahatlığıyla oynadıkları yapımları izleyebilirsiniz!

Konusu klasik K-Dramalardan çok farklı olan Goblin'de Kim Shin isimli bir asker, kral tarafından ihanete uğrar ve tüm aile fertleriyle birlikte öldürülür. Tanrı tarafından bir Goblin'e çevrilen Kim Shin, ancak gelinini bulduğu zaman göğsüne saplanan kılıçtan kurtulabilecek ve ölebilecektir. 
1000 yıldan uzun süredir dünyada acı çeken Kim Shin, ona kuşaklar boyu hizmet eden ailenin yaramaz oğlu evini bir Azrail'e kiraya verince olanlar olur. 

Fantastik bir kurgu arayan, aynı zamanda sanat yönetmenliğine, güzel kostüm ve muhteşem oyunculuğa dikkat edenlerdenseniz, adresiniz Goblin!



3) W


İşte farklı bir kurgu daha! Daha yeni Amerika'dan "en orijinal dizi senaryosu" ödülüyle dönen W iki paralel evren arasındaki hikayeyi konu ediniyor.

Babası ünlü bir webtoon çizeri olan doktor Oh Yeon Jo bir gün şans eseri babasının çizim yaptığı tabletten "webtoon" dünyasına dalar. Burada babasının çizdiği karakterleri kanlı canlı olarak gören Oh Yeon Jo'nun kendi evrenine dönebilmesi için webtoon'un ana karakteri Kang Chul'u bir şekilde şaşırtması ve "bölüm sonu" yaratması gerekmektedir. 

Kısa süre sonra Kang Chul'un babasının çizimlerinden habersiz, kendi iradesiyle hareket etmeye başladığını fark eden Oh Yeon Jo, iki dünya arasında mekik dokumaya başlar.

Nefesinizi tutmadan izleyip bitireceksiniz bu diziyi :)


2) The Heirs


Ağabeyi Kim Won tarafından Amerika'ya yollanan Kim Tan burada kız kardeşini arayan Cha Eun Sang ile karşılaşır. Güney Kore'nin en zengin ailelerinden birinin varisi olan Kim Tan'ın zorunlu nişanlılığı ve Eun Sang'a olan aşkı işleri iyice karıştırır. 


1) My Love From An Other Star


Sevdiğiniz adamın bir uzaylı olduğunu öğrenseniz ne yapardınız? 

Dünyaya 400 yıl önce gelen ve insanoğluna yukarıdan bakan Do Min Joon, Seul'de bir üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. İnsanlara göre çok daha hızlı düşünebilmekte, çok daha yüksek bir ses aralığını duyabilmekte, aynı zamanda biz zavallı insanlardan çok daha uzun süre yaşayabilmektedir.  Şapşal bir Hallyu star olan Cheon Song-Yi yan dairesine taşınmasıyla birlikte sessiz hayatı Song Yi'nin gürültücü ruh haliyle birlikte alt üst olur.

My Sassy Girl'den tanıdığımız Jun Ji Hyun ve The Moon Embracing The Sun, Secretly Greatly gibi muhteşem yapımlardan hayranı olduğumuz Kim Soo Hyun bu güzeller güzeli dizinin başrolünde!



QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam