-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Tokyo Ghoul:re 125. Bölüm İnceleme





Ben bu hafta neler çektim!

Tatile gideyim dedim, deniz kum güneş envai çeşit meyveler… İncir çekirdeği dişime takıldı, dişim kırıldı L Dönüşte de uçağı kaçırdım. Sebep? Uçağın kalkış saatini yanlış biliyormuşuz! Havaalanına gidince kadın “E, sizin uçağınız şu anda kalkışta :/ :/ :/” dedi. Tarlası yanmış emmi oturuşu yaptım bir süre. Sonra “Ölenle ölünmez,” diyerekten yeni bilet aldım. O bilete verdiğim parayla dört kişilik bir aile bir ay geçinir.

Manga kursum olduğundan dedim “Ben eve gitsem kafayı koyar uyurum kursa mursa gitmem,” o yüzden direkt Kadıköy’e geldim valizlerle. Yağmura yakalandım. Ben ne bilem iki günde unuttum İstanbul’un saçma sapan havasını! Bim poşetinden hallice bir naylondan yapılma şemsiyeler satan adamlar “Abla saçların akmasın ekiekiekieki” diyerekten şemsiye satmaya çalıştılar. Saçlarım da pembe bu arada onu demeyi unuttum. Tamam, alayım şemsiyeyi de neremle tutayım? Her yanım valiz! Islana ıslana gittim kursa ders verdim çıkışta baktım köpek gibi hastayım.

Bu kadar meşgul eme yeter, gelelim Tokyo Ghoul tarihine adını altın harflerle kazıyan bu bölüme. Kaneki ile Touka sevişti, evet. Ishida sensei insan doğası açısından son derece normal olan bu duruma kocaaaa bir bölüm ayırmayı tercih etmiş. Yani ne diyelim bu onun kararı. “O kadar muradına ersin Kaneki diye beklediniz. Alın işte size!” der gibi çıkarttı koydu masaya bu bölümü sensei. Satışlar mı düştü nedir bilemiyorum neden böyle bir şey yaptı. Ancak şurası kesin; “Sex sells”. Herkes Tokyo Ghoul’dan bahsediyor. Açıkçası bu bölümün tamamen bir pazarlama stratejisi olduğunu düşünüyorum. Live action filmi geliyor iki aya. O zamana kadar da insanların akıllarına yeniden TG’u getiriyor ki unutanlar filmi görünce yabancılık çekmesin. Hatta ve hatta erotik sahneler olabileceğini düşünüp filme gitsinler. Bilinçli yapılmış bir bölüm ise şayet, oldukça başarılı.




Bölümle ilgili tek diyebileceğim, son sahnedeki çarşafta beliren 6 veya 9 yazısı. 6 tarotta “Güneş” kartı. 9 ise ermiş. Güneş, mutluluğu, saadeti ifade etmekte. Ermiş ise ne istediğini bilmek, amacını belirlemiş olmakla alakalı. Bu numaraların Kaneki’nin geleceğini değil de, o ani ruh halini sembolize ettiğini düşünüyorum. Çünkü bu TG benim bildiğim TG ise, Touka fazla yaşamaz. Demedi demeyin. Kendinizi, mendillerinizi filan hazırlayın.

Ha, bir de 16 olabilir. 16 "Kule" kartını temsil etmekte. Tarot'un en kötü kartı sanılanın aksine "Ölüm" değil, Kule'dir. Ölüm yeni bir başlangıcı simgelerken Kule o ana kadar inandığımız, ellerimizle kurduğumuz her şeyin bir anda tuzla buz olacağını söyler. 

Ben oyumu Kule'den yana kullanıyorum arkadaşlar.



QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam