-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Wonder Woman İnceleme (Spoiler İçerir)






Filmi bu çarşamba izledim. Tam "Galadayım diye hava atayım," demiş, fotoğraf çekmeye kalkışmışken görevli yanı başımda bitti. "Ne vay yani yeaa of yeaa!" şeklinde "ve Sinem" triplerine girsem de fayda etmedi. En sonunda da "Ay tamam of yanee" dedim ve tek kare çekmeden çıktım. Zaten 3D'ydi. Keşkül titretmesi gibi görünüyordu hatun. Gerek de yoktu hani fotoğrafa filan.

İlk olarak şöyle diyeyim, film genel anlamda 10 üzerinden 7.1'i hak ediyor. Bazı klasmanlarda 6'nın altında, bazılarında ise 7.5 civarında seyrettiğinden ortalama bir puan vereyim dedim. Özellikle efektler ve hikayenin bağlanması konusunda oldukça başarılı. Ancak sonlara doğru "İyi-Kötü" arasındaki savaş, "Gel yanıma güzel qız, seninlen insanları ateşe verelim ekiekiki" olaylarına girmesi bu güzel filmi biraz basitleştirmiş açıkçası. Biraz daha felsefik bir çerçevede, çok daha güzel bir film olabilirmiş.


Bir başka eleştirim ise Gal Gadot'a. Hatunun güzelliğine filan hiçbir şey demiyorum. Zaten ben dersem beni bayrak niyetine balkona asacak binlerce kişi çıkar. Ancak filmdeki birkaç -oldukça da dozunda olan- komedi sahnelerinde biraz mimik kullansaymış, kendinden de bir şeyler katsaymış o role diye düşündüm açıkçası. Güzel bir Wonder Woman olmuş Gal ablamız. Maşallahı var tüttütütü. Ancak o kadar. Rol vermişler, oynamış. Gal Gadot = Wonder Woman diye akıllara kazınır mı, bilmem.

"DC'nin yaptığı filmleri izlemem ben yeaaa!" filan diye düşünmeyin. Tüm takımı toparlayan Wayne ağabeyimiz Diana'ya da el atmış. 

Biraz da güzelleyeyim filmi; Amazonlar kısmı muhteşem olmuş, muhteşem! Hele ki Birinci Dünya Savaşı'nı, Almanları ve Türkleri gösterlemeleri, silahların Osmanlı'da üretilmeye başlanması ve ajan olarak Alman ordusunda görev alan bir Amerikan askerinin kaçtığı sırada Amazonların yaşadığı yere varması gerçekten cuk oturmuş. Yalnız, Amazonları Yunan Adaları civarında bir yerde gösteriyorlar aşağı yukarı. Yanlış! Ahanda bildiğin Samsunlu hepiciği. Biraz saygı lütfen ya! 

Bu arada söylemeden edemeyeceğim; Diana ile birlikte yollara düşen askerimizin toparladığı Kızılderili, İskoç ve Arap üçlüsünde İskoç be Kızılderili'nin kanka olması, Arap'ın ise çok alakasız bir yerde, cephede bile bizim çiftimize biraz servisi! yapması, hatta ve hatta askerin şoförü olması midemi bulandırdı. Şimdi "Sterotip Söylemlerin Amerikan Sinemasında Yeniden Üretimi" şeklinde bir başlık atıp contalarınızı yakmayacağım. Bu başlı başına bir tez konusu çünkü. Doktora yaparım ben bunla ne diyonuz!

Velhasıl, gidin izleyin. Aksiyon sahneleri çok iyi, senaryo da yerli yerinde. 

Bugünün hatırına Wonder Woman tişörtümü de giydim, ohhh <3











QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam