-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Anime / Manga Önerileri 85: Your Lie in April





Orijinal ismi Shigatsu wa Kimi no Uso olan Your Lie in April'ı "Aman bir anime izleyeyim de gönlüm şenlensin," diyenlerden mümkün olduğunca uzak tutun.

Naoshi Arakawa'nın aynı isimli mangasından uyarlanan A-1 Pictures yapımı 22 bölümlük bu muhteşem animeyi arada sırada duraklatacak, gözlerinizdeki yaşları silip yeniden izlemeye devam edeceksiniz.



"Önemli olan konu değil, onun nasıl işlendiği ve insana dair parçalar taşıyıp taşımadığı" sözü Your Lie in April'da şekil değiştiriyor. Çünkü animenin konusu da ayrı bir güzel:

Arima Kousei 14 yapında dahi bir piyanisttir. "Bir şeyde ne kadar iyi olursan ol, o şeyi senden çok daha iyi yapan 8 yaşında bir Asyalı vardır," lafını haklı çıkartacak ölçüde müthiş çalmaktadır piyanoyu.



Annesinin çok erken ve ani bir şekilde ölmesi sebebiyle geçirdiği travma sonucu piyanoyu bırakan ve müziğe tamamen yabancılaşan Arima, şaşalı sahneleri terk ederek normal ve sakin bir çocuk olarak hayatına devam eder. Ta ki ortaokulda güzeller güzeli violist Kaori Miyazono ile karşılaşana dek...

Your Lie in April kesinlikle -ama kesinlikle- "Müzik animesi işte" denilip bırakılacak türden değil. En az ana karakterler kadar iyi işlenmiş yan karakterler, müzisyenlerin gerçek zamanla uyumlu enstrüman çalışları, kurgunun muhteşemliği ve animede kullanılan renkler sizi bu animeye bağlayacak.


Ayrıca belirtmeliyim ki başarılı bir live action'ı da bulunmakta bu güzeller güzeli animenin <3


QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam