-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Güney Kore Film Önerisi: A Moment to Remember



A Moment to Remember - Nae Meorisouki Jiwoogae



Bayram tatili dolayısıyla kapalıydım, bu filmle açılıyorum mdflkmsfasf. Mendilleri hazır edin, ettiniz mi? Heh, o zaman başlıyorum!

Orta Doğu ve Balkanlar'da fırtına gibi esen birçok Türk dizisi ve filmi gibi A Moment to Remember da bizim "uyarlama" aşkımızdan nasibini almış ve "Evim Sensin" isimli bir filmi çekilmişti. Eğer bu filmi izlediyseniz diyeyim, orijinali burada! Hem de ne orijinal!



"Ben duygusuz insanım, ağlamam" diyenlere sözlerini yedirecek cinsten bir film olan A Moment to Remember'ı izledikten sonra bir süre kendinize gelemeyebilir, etrafta ruh gibi dolaşabilirsiniz. Ancak her halukarda bu kadar etkileyici bir filmi izlemeden hayatınızı geçirmeyin derim. Ben izleyeli çok oldu ancak her hatırladığımda hala tüylerim diken diken oluyor, göz pınarlarım sızlıyor. Öyle bir şey bu film. Bak gene kötü oldum :/


Hikayeye geçeyim;

Su Jin genç ve güzel bir kadındır. Babası bir inşaat şirketinin başındadır. Su Jin ise bir şirkette çalışmakta, evli olan patronuyla ilişkisi ortaya çıktığı için zor zamanlar geçirmektedir. Su Jin'in kaderi bir gün babasının altında çalışan asi bir inşaat ustası olan Ceol Su'yu tanımasıyla değişir. Filmin başında, oldukça akılda kalıcı (akılda kalıcı lafını özellikle kullandım, nedenini anlarsınız yazının devamında^.^) bir şekilde karşılaşan ikili birbirine aşık olur. Su Jin'in ailesi önce karşı çıksa da kızına karşı zaafı olan babası Ceol Su'nun Su Jin'e olan sevgisinden emin olduktan sonra ilişkilerine onay verir.

Evlenip kendi evlerine yerleşen bu iki aşığın kaderi Su Jin'in yavaş yavaş gittiği yolları karıştırması ve hazırladığı yemeklere koyacağı şeyleri bile unutmaya başlamasıyla değişmeye başlar. Filmin başından beri bize ufak ufak verilen işaretler Su Jin'in unutkanlığının giderek artmasıyla birleşir ve bir bütün halini alır; Alzeimer.


Anılarını, günlük yaşantısında yaptıklarını, hatta ve hatta biricik eşinin yüzünü unutmaya başlayan Su Jin ve ne olursa olsun Su Jin'in asla yalnız bırakmayan Ceol Su'nun hikayesi boğazınızda bir düğüm olarak kalacak.

Filmin bu denli başarılı ve etkileyici olmasında iki başrol oyuncusu; Woo Sung Jung ve Ye Jin Son'un müthiş oyunculuklarının da payı çok büyük.

Gözlerim doldu ya goddamit!


QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam