-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Yes Man




Bir adam düşünün; bankacı, her gün insanların kredilerini onaylıyor ya da reddediyor, evliliği yalnızca altı ay sürmüş ve boşanmanın üzerinden iki yıl geçmesine rağmen toparlanamamış, en yakın arkadaşını bile sürekli atlatıyor. Yani tam bir "disaster!"

Bir gün hiç ummadığı bir yerde eski bir arkadaşı çıkıyor karşısına ve bir anda tüm hayatı değişiyor..


Elbette ki Yes Man 'den bahsediyorum! Jim Carrey , Zooey Deschnel ve Bradley Cooper gibi çağımızın en iyi aktörlerinin oynadığı bu filmi en az on kez- evet deliyim- izlemişimdir. Nedeninin bilmediğim bir şekilde yaşam enerjisi eriyor bana çünkü. İnsanın içindeki değişimi,  kendini dış dünyaya kapatmamak gerektiğini  öğreten bu film, derin mevzuları oldukça eğlenceli bir şekilde ele almış.

Nerede kalmıştık?.. Hah! Jim Carrey'nin oynadığı mutsuz karakterimiz Carl eski bir arkadaşıyla karşılaşıyor ve arkadaşı ona bir toplantıya katılması gerektiğini söylüyor. Carl ilk başta bununla dalga geçse de sonradan merakına da yenik düşerek Terrence ( Terrence Stamp)adlı büyük bir yaşam koçunun toplantısına katılıyor. Burada her ne olursa olsun hayata "EVET" demesi gerektiğini öğreniyor ve yola koyulmaya başlıyor.

Her şeye evet deme sözü veren Carl, bu yolda ilginç ve eplenceli deneyimler yaşıyor ve hayatının aşkı Allison ile tanışıyor.Allison ise, Carl'ın eski haliyle asla ve asla uyuşmayan, Hayatını  yaşayan, Sabahları koşu yapıp fotoğraf çekme programı düzenleyen, bir grupta şarkı söyleyen, resim yapan ve her yere motosikletiyle giden bir kız.

İntihar etmek üzere olan bir adamı bile vaz geçiren Carl, başlarda hayatından oldukça memnuniyet duyuyor ancak her şeye, ne olursa olsun evet deme işi git gide sarpa sarmaya başlıyor.
             Filmin belki de en önemli sahnesi. Carl atlamak üzere olan adama şarkı söylüyor.



İşlerin ters gittiğini anlayan ve hayatının aşkı Allison tarafından da terk edilen Carl Terrance'ı buluyor ve onunla yaptığı her şeye evet deme anlaşmasını bozmak istediğini söylüyor. Terrance ise zaten her şeye evet deme gibi bir durum olmadığını, mantık çerçevesinde ele aldıktan sonra insanlara ve her şeye açık olması gerektiğini söylüyor. Bundan sonra kahramanımız Carl, İşleri yoluna sokuyor :))

Hem eğlenceli bir 90 dakika hem de hayatınızı gözden geçirmek için bulunmaz fırsat Yes Man!
QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam