-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Anime / Manga Önerileri 24: Akame Ga Kill!


Geçen gün "Benzeri" diyerek Hai to Gensou no Grimgar'ı önermiştim. E, kimse de demedi "Akame Ga Kill'i önermedin bacııım!" diye. Gerçi sağolun varolun, sürekli "Şunu da önerseneee" vari mesajlar atıp duruyorsunuz çeşitli sosyal medya mecralarından. Bu gidişle "Anime / Manga önerileri 1081"i de göreceğiz. İnanırsak olur.



Anime ve mangalarla az-çok haşı neşir olanlar Akame Gal Kill'i muuuuttlaka duymuştur. Az haşır neşir olanlara anlatmak için "Code Geass gibi ama değil gibi de" diyeceğim. İlgileniyorsanız bakın yani güzel anime. Mangasının çok daha güzel olduğunu söylüyorlar. Animeden ayrılan bölümleri mangadan okudum amcak mangayı baştan aşağı bitirmedim ancak yalnızca Lubbock'n sonu ile iligli olan bölüm için bile mangası tercih edilir. Animesini de başarılı buldum gerçi. Genel olarak mangaların anime adaptasyonlarına burun kıvıran birisi olarak Akame Ga Kill'in iyi kotarıldığını düşünmekteyim.



Bir-iki yerde "En müthiş animelerden birisi" "Mükemmel yeaa!" vari yorumlar okudum. Gözlerim yuvalarından çıktı. Yani tabii zevk meselesi vesaire vesaire de şimdi törölyonlarca müthiş anime dururken "En müthiş bu abi yaa!" demek... Ne bileyim... Güzel anime ama şimdi hakkını yemeyeyim. Ama genel bir "felsefe" taşımadığı  (Evet tabii ezilen halkın mücadelesi var ancak o kadar sığ kalmış ki kralı öldürmeye çalışan bir avuç özel eğitimli katil grubunu anlatan bir anime yapsalar daha iyi bile olabilirmiş)  ve karakterin derinlikleri yeterince yansıtılamadığı için ufaktan sınıfta kalıyor. Hele ki elinizde Akame gibi, güzel hikayeli, ilginç bir karakter varken protagonisti Tatsumi yapıp herkesi ona aşık etmek ne demektir? Shounen demektir ne demek olacak. Duvardaki karınca kaldı Tatsumi'ye aşık olmayan animede (O bile olabilir şimdi emin değiilim)



Eleştirinin ardından bir de güzelleme gelsin; güzel düşünülüş karakterlerle ve güzel aksiyon sahneleriyle dolu anime. Herkes Tatsumi'ye yanık olmasa ve biz imparatorluk ve isyanclar hakkında daha detaylı bilgi sahibi olsak "Çok müthiş anime" derdim. Ama şu bacaksız Tatsumi yüzünden demiyorum.



Hikayeyi de anlatayım kısaca;

Tatsumi imparatorluğun merkezine uzak bir köyde yaşan, on beş on altı yaşlarında bir çocuktur.Açlıktan kırılmak üzere olan köyüne yardım istemek için iki dostuyla birlikte merkez şehre doğru yola koyulur Tatsumi. Ancak yolda talihsiz olaylar peşini bırakmaz ve iki dostundan ayrı şehre varmak zorunda kalır. Yalnız şehir hiç hayal ettiği gibi değildir. Hırsızlığın yolsuzluğun bini bir paradır. Milletin "anası ağlamaktadır" (Kendimi esnafa işlerin hallerini soran muhabir gibi hissettim)


Arkadaşlarının başına neler geldiğini gözleriyle gören Tatsumi, imparatorluğu düşürmeye niyetli bir katil -assasin- grubuna (Night Raid) dahil olur ve asileri bastırmak ve Night Raid'i durdurmak amacıyla kurulan Jeagerler'e karşı savaşmaya başlar.


Esdeath, Lubbock ve Akame en sevdiğim, içinden onlarca, yüzlerce hikaye çıkartılabilecek karakterler. Dugysal açıdan yıpratıcı olduğunu düşünenler var. Animesini izlerken zerre duygulanmadım ancak mangasındaki bazı sahneler gerçekten "etkileyiciydi".

Savaşlı, imparatorluklu, asili anime arıyorsanız Akame Ga Kill taaam size göre!






























QuickEdit

You Might Also Like

Infinyteam