-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Anime / Manga Önerileri 23: Hai to Gensou no Grimgar


Tür: Aksiyon, macera, fantastik

Not: Agame Ga Kill ve Sword Art Online sevenlere ayriyeten önermekyetim.



2016'da Başlayacak Yepyeni On Anime  yazımda bahsettiğim bir başka animeye geldi sıra. Listedeki on animeden ikisinin -Ajin ve Boku Dake Ga Inai Machi- hakkında yazmış, hem animelerinin hem de mangalarının önerisini yapmıştım. (Ajin'in de Inai Machi -Erased- 'in de mangaları müthiş müthiş!) Şimdi sıra geldi üçüncüye; Hai To Gensou No Grimgar. Bilmiyorum beni dellendirmek için mi böyle uzun uzun adlar koyuyorlar bu animelere. Şimdi yazıda her seferinde Hai To Gensou No Grimgar mı yazacağım? Yazık değil mi bana? İngilizcesi ise Grimgar of Fantasy and Ash.


Öncelikle belirteyim; Akame Ga Kill'i beğendiyseniz bu animeyi de beğenirsiniz. O derece net konuşuyorum. Beylik beylik konuşasım var bugün.



Animenin aslı Ao Jūmonji yazdığı, çizimlerini ise Eiri Shirai'nin yaptığı hafif roman. Animeye dönüştürme işini ise A-1 Pictures üstlenmiş. Baktım, Boku Dake Ga Inaci Machi (Erased)'nin (yedi bitirdi beni bu isimler off!) stüdyosu da A-1 Pictures. İki anime de çok güzel uyarlanmış. Hele Grimgar'ın (Heh, kısalttım kendimce) renkleri, dövüş sahnelerinin güzelliği, karakter tasarımı mükemmel! İzlemeye başladıktan bir süre sonra konuyu boşverip renklere, kostüm ve şehir dizaynlarına bakmaya başladım. Abartmıyorum, izleyin görürsünüz. (Hoop gene geldi bir beylik laf. Tam günümdeyim!) 



Peki neden Akame Ga Kill'e benzettim? Konuyu şöyle bir özetleyeyim siz kaparsınız hemen zaten. 

Haruhiro adlı, tiineycır bir arkadaşımız bir gün hiçliğe uyanır. Nereden geldiğini, kim olduğunu bilmemektedir. Uyandığında çevresinde Haruhiro ile aynı durumda, nerede olduklarını bilmeyen insanlar görür. Herkes birbirine şaşkın şaşkın bakmaktadır. Kızlı erkekli sekiz kişiden oluşan bu küçük grup kısa süre sonra Grimgar adlı bir "paralel" dünyada olduklarını öğrenirler. Belirli canlıları avlamaları, yenmeleri ve onları "satmaları", böylelikle de para kazanmaları beklenmektedir. Bu sekiz "zoraki" arkadaş aralarında iş bölümü yapar. Biri büyücü biri avcı biri o biri şu olur. Haruhiro'nun şansına ise "yankesicilik" düşmüştür. İşin uzmanından -Barubara- ders alan Haruhiro grubuyla birlikte para kazanmaya ve Grimgar evreninde yaşamaya başlar. Çok geçmeden de etraftaki tek "insan grubu" olmadıklarını keşfederler.




Biraz Swort Art Online, biraz Akame Ga Kill. Bence çok tutar bu anime. Daha üç bölümü yayımlandı. Koşun izleyin koşuun!




QuickEdit

You Might Also Like

Infinyteam