-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Tokyo Ghoul:re 65. Bölüm İnceleme




Demedim miii deme demedim miiiii?

Ay valla kırk yılın başında (kırk yılın başı lafın gelişi, ilk defa aslında) bir teorim tuttu. Bırakın az oynayayım.



Bakıın, bakın bakın tam burada ne demişim? http://www.sutunc.com/2016/02/tokyo-ghoulre-64-bolum-incelemesi.html 

" Furuta'nın zaten Clown, dolayısıyla da Ghoul olma ihtimali olduğunu biliyorduk. Eto'nun anlattıklarıyla bu ihtimal biraz daha güçlendi. "

Şu popişikırık cümleyi bulup da size havamı atacağım diye yarım saattir taranıyorum. En son Google'a "Su Tunç Furuta Clown" yazdım da çıktı. Kendini Google'da arayan insana dönüştüm sayenizde. 

Evet! Furuta'nın Kanou'nun Clownları'ndan biri olduğu tescillendi! Kaneki ve Banjou'nun içinde Rize'nin olduğu labrotuvara dalma sahnesinde Kanou'yu koruyan Clownlardan biri Furuta imiş. Yani bizim Kaneki ile tanışmaları teeeee beş yıl öncesine dayanıyor. Tabii Kaneki Furuta'nın Clown olduğunun farkında mı, henüz onu bilemiyoruz. Ancak yakında (çok, çoook yakında) öğrenecekmişiz gibi duruyor. Nedeeen? Çünkü Arc başlamak üzere! Tokyo Ghoul tarihinin en büyük arcına şahit olacağız bu sefer. Heyecandan yerimde duramıyorum.

Eto'nun "Shut up Kanou's Clown!" sözleriyle Furuta'nın Clown -ve de Ghoul- olduğu tescillense de içimde bir şüphe var; yılların ters köşecisi, tüm teorileri yana yatırıp alakasız şeyler çizen Su Ishida neden Furuta'nın Clown olduğu teorisini doğrular nitelikte ilerletti hikayeyi? Her seferinde ters köşeye yatmaktan ağzı gözü kan içinde kalan Tokyo Gohul fanlarına mı acıdı ne yaptı? 



Bu bölümde beni en etkileyen konuşma tartışmasız Urie ve Kaneki arasındaki oldu. Urie vücudundaki her kası patlata patlata Mutsuki'yi kurtarmak için hazırlanırken Kaneki'nin içeri çöt diye girmesi, efendim o yeni Quinx Squad üyelerinin mum oluşu filan çok hoşuma gitti. Rue Island Arc sırasında Arima Squad'ın Cochlea'yı savunacağını söyledi Kaneki. "Lütfen Mutsuki'yi kurtar" dedi Urie'ye. Ne zamandır tırsıyordum Kaneki'den. Nedeni de bir türlü beyninin içine giremememiz, düşüncelerini okuyamamamız, Kaneki'nin de tek bir duygusal tepki vermemesiydi. Burada ise yüzüne kondurduğu acı gülücükte "bir şey yapacak ve bu yapacağı şeyden pişman olacak bir adam" hali tavrı seziliyor.



Çoğu kişi Ayato ve Kaneki aynı arka plan üzerinde konuştukları için iş birliği yaptıklarını ve gizli gizli görüştüklerini düşünüyor. Bu ad bir ihtimal, ancak Sui Ishida Hinami'nin hayatındaki bu iki erkeğin birbirleriyle hiç konuşmamış, iletişime dahi geçmemiş olsalar bile kafalarında ne olursa olsun Hinami'yi kurtarmak olduğunu, bu konuda aynı zeminde olduklarını  belirtiyor da olabilir.



Ayato, Hinami Kaneki'yi kurtarmak adına kendi hayatını tehlikeye atıp Cochlea'ya kapatıldığı, yani kısaca kendi yazgısını kendi bitirdiği için Kaneki'yi deli gibi kıskanıyordu. Eh, Kaneki ve Ayato'nun ne animede ne de mangada güzel bir geçmişleri var. İkilinin mangadaki kavgaları animedekinden kat be kat daha büyük. Kaneki'e bir kez, çok feci şekilde yenilmiş, üstüne üstlük sevdiği kız o "Tek gözlü Ghoul"u kurtarmak uğruna kendini harcamış olan Ayato belki de Hinami uğruna tüm Kaneki nefretini bir kenara bırakıp iş birliği yapmaya yanaşır. Şimdi hesapladım da, Hinami de on sekiz yaşına gelmiş. Elimzde büyüdü yavrucak.

Kaneki'nin artık pure evil olduğunu ve kimseyi umursamadığını düşünenler bu bölümde fena ters köşe oldu. Mutsuki'ye gösterdiği ilgi, ne olursa olsun Hinami'yi kurtacağını, bunun uğrunda Arima ile savaşması gerekiyorsa da elinden geleni ardına koymayacağa benziyor.



Arina ise şimdi Rize'nin peşine düşecek. Rize'nin nerede tutulduğunu bilmiyoruz. Açıkçası ben Rize'nin geçmişi, kim olduğu, daha da önemlisi kimin çocuğu olduğuyla yakından ilgileniyorum.










QuickEdit

You Might Also Like

Infinyteam