-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Tokyo Ghoul:re 94 Bölüm İnceleme




Tokyo Ghoul:re 93. Bölüm İnceleme: http://www.sutunc.com/2016/09/tokyo-ghoulre-93-bolum-inceleme.html

Ishida sensei Tokyo Ghoul'un birinci bölümünü yeniden çizince eski günlerini hatırladı herhalde. Uzun zamandır kimin kagunesi kimin böğründe belli olmayan bir bölüm gelmemişti. Mutsuki'nin Mutsuki  olduğunu anlamam bile birkaç dakikamı aldı. Olaylar, gelişmeler çok güzeldi ancak sensei'nin kafası sanırım bu hafta biraz fazla dağınıktı. Ama olur öyle zamanlar. Ben her hafta böyle ağır bir kurgu-çizim yayımlamak zorunda kalsaydım çoktan Fukuoka semalarında elimde araba direksiyonu "düt düüüt" diye dolaşmaya başlamıştım. Gene iyi dayanıyor sensei.

Tokyo Ghoul Redrawn-1 İnceleme: http://www.sutunc.com/2016/09/tokyo-ghoul-redrawn-1-inceleme.html

Hiç dayanamadan lafa dalıyorum ey ahali valla tutun beni! (Aşağıda Takizawa ile ilgili önemli eyyorlamalarım var, okuyasınız kaçarsa hemen aşağı bir göz atın da kaçırmayın)

Akira da ghoul olacak büyük ihtimalle! Bir ben kaldım zaten şu koca dünyada ghoul olmayan. Yarı-nsana bile razıyım ya ben de ucundan şu ghoul evrenine tutunmak istiyorum.

CCG'nin "Tanrıçası" Akira'nın Kanou tarafından ghoula dönüştürülmesi, Nishiki'nin sözleriyle daha da muhtemel hale geldi. Öylesine söylenmiş bir söz gibi duran "Do me a favor and use female investigator, idiot" lafını bu yöne rahatlıkla çekebiliriz.

Tokyo Ghoul evreninin sevsek mi nefret mi etsek emin olamadığımı karakteri -gerçi hemen hepsi öyle- Nishiki ve Kanou arasındaki konuşma çok önemliydi. Snake olan Nishiki'nin teeeeeeeeeeeeee Tokyo Ghoul:re'nin en başında Torso'nun peşinde olan Haise Sasaki ile karşılaştığını hatırlarsınız Resmen yaşlandık ayol o ne :O Haise vardı, Saiko "Mamaan!" dedi, Shirazu vardııı!..

Nishiki'nin o gün orada olmasının sebebinin böylece Aogiri'nin peşinde koşturmasından dolayı olduğunu öğrendik. Bunu tek başına mı yapıyordu, yoksa Touka ona yardım mı ediyordu henüz bilmiyoruz ancak ellerinde Aogiri'nin peşinde olmaları için bir sebep olması gerek. Şimdilik bu Kanou'nun yaptığı çılgın mı çılgın deneyler gibi görünüyor. Altından başka şeyler de çıkabilir. Nishiki ve Kanou birbirlerini uzun zamandır tanıyor gibi görünüyor. Nishiki ile ilgili TG'un başında, ablasıyla olan hikayesi dışında hiçbir şey bilmiyoruz. Hinami'nin, Tsukiyama'nın ve Yomo'nun geçmişlerine aşinayız ancak Nishiki hep hikayede arka planda kalan tip olduğundan şu zamana kadar pek bir şey öğrenemedik kimdir necidir. Kanou'nun ilk "çocuklarından" bile olabilir ablasıyla birlikte. Orasının ucu hala açık.

Ne yalan söyleyeyi Roma'nın gelmesini bekliyordum. En azından bir Clown'ın bir ara damlayacağına emindim. Kanou'nun bir Clown ordusu yarattığına dair teoriler aylardır dönüyordu. Şimdi ise iyice tescillenmiş oldu. Amaç, bu yeniden hayata döndürülen CCG dedektiflerinden OEK'ye hizmet eden bir ordu yapmak gibi görünüyor şimdilik. Tek sorun, Clownların gerçek OEK'nin kim olduğunu bilip bilmediklerinde. Tamam, Uta ile Donato "Haydi gidek bizim kralı alak gelek" deyip yola revan oldular ancak, kimi alıp dönecekler onu henüz bilmiyoruz.

Sou dediği de tabi Souta. demek bizim triple agent hala Clownlarla birlikte. Nishiki'nin Kanou'yu bulma isteğinden de pekala haberdar. Uta ve Donato'nun Souta'nın gerçek kimliğini bildiklerine eminim. Bu nedenle de Cochlea'da bir kızılca kıyametin kopmasını bekliyorum aylardır. Ama işte bir türlü kurtulamadık şu Rue Island illetinden. Valla içime daral geldi. Resmen Marvel vs DC kavgası yaşanıyor Rue Island ve Cochlea arasında. -Cochlea ve DC'yi tek geçerim bu arada-

En müthiş sahneler bu sefer Takizawa tarafından geldi. Kız Akira sen ne manyak gacısın vallahi! Ghoul moul diye Takizawa'yı kendini "öldürtmeye" ikna ediyordun on dakika önce. Baktın senin yedek kulübesinde bekleyen Amon da gitmiş, yumuşadın tabii.


Şaka bir yana, Akira'nın Takizawa'ya kendini siper etme motivasyonu gerçekten çok güzel işlenmişti. Dövüşler birkaç haftadır sürdüğünden artık sıkmaya başladıysa da, tüm bu Takizawa-Amon-Akira ve sonradan olaya dahil olan ailemizin manyağı Mutsuki Akira'nın bir yarı-ghoula dönüşmesi yolunu açmış olabilir. Haftalardır bu garip üçlü arasında ilerleyen (Amon-Akira-Takizawa) kurgu yavaş yavaş Akira'nın her şeyi yitirdiğini düşünmesine neden oldu ve bizim tanrıçadaki suçluluk duygusunu körükledi. İlk atakta Takizawa'yı kurtarmaya çalışsa, yok, olmazdı kurguyauygun düşmezdi. Çok yii bir hamle geldi Ishida'dan. Akira'mız ölmez. Ölürse Takizawa da delirir Amon da. Mutsuki'yle bir olup dünyanın sonunu getirirler. Takizawa'nın insani duygularla tek tutunduğu dal olan Akira'nın ölmemesi gerek. Yoksa kayışından kopmuş tekerlek gibi elir üzerimize. Aman diyeyim. Daha gencim ben.

Bölümünadı da "Opening Heart", "Açılan Kalp". Şimdi Akira'ya üzülsem mi, yıllarca bu Seidou'ya yüz vermemesine kzısam mı bilemedim. Olan oldu artık. Mutsuki'de arkadan taktı kaguneleri bizimkine :/

Takizawa'nın Mutsuki'ye yenilmesi resmen olay oldu. Tatara'yı yenmiş, Amon'u harcamış olan Takizawa'nın bir yeniyetmeye yenilmesi ancak ve ancak "yorgunluk" olarak düşünülebilir. Hız ve güç olarak Mutsuki'nin fersah fersah üzerinde olan Takizawa ayrıca sahip olduğu Ukaku türü kagunesiyle de Bikaku olan Mutsuki'ye fazlasıyla üstünlük sağlıyor. Omuz bölgesinden çıkan ve oldukça hızlı olan Ukaku kuyruk sokumuna yakın bir yerden çıkan Bikaku'yu eşit şartlarda döver. Bir Ukaku bir Bikaku'nun önünde diz çöker tövbe ister. Hıh!



Takizawa'nın suratında 15 imaresini görüyor ve hemen tarot kartlarımıza koşuyoruz. Devil-Şeytan: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Devil_(Tarot_card)

Şu sayfadaki açıklamayı da hemen yapıştırmak istiyorum sizlere: 

  • In the manga series Tokyo Ghoul, the tears of Ghoul Investigator Takizawa form the number 15 to represent this card in chapter 123. This is used to represent that he would later become a villain in the series.

Bu Takizawa'nın bu kartla ilk sembolize edilişi değil.  Takizawa'nın aile hayatını da öğrendiğimiz Homefront isimli 123.bölümde Takizawa Anteiku Raid öncesinde eğer ölürse geride kalanlar için mektup yazması istenince "I don't want to die" diye ağlarken de 15 sayısını açık seçik bir biçimde görmüştük.



Geçtiğimiz 15'i gördükten sonra çocuk bu hale geldi. Şimdiki 15'te neye dönüşür düşünmek bile istemiyorum. Anie Dünyasının En Acımasız On Villain'i listemi yenilemek zorunda kalabilir bana Takizawa. 

Tokyo Gohul'un bir üçüncü spin-off'u olursa eğer burada Takizawa'yı antagonist olarak görek isterim doğrusu. Aç bu millet, adam gibi villainlere aç aç! Johan ile nereye kadar? Tokyo Ghoul'un bağrından da çıksın şöyle sağlam bir tane. 

Bu bölümün çizimleri çok karman çorman demiştim. Kesin arada derede bir-iki sembol daha vardır. Bulursam Tivitır üzerinden haberdar ederim sizi. Siz bulrusanız da çekinmeyin yapıştırın hemen.


QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam