-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Tokyo Ghoul:re 101. Bölüm İnceleme




Şu son iki bölümdür o kadar mutluyum ki her hafta bir bölüm yetmemeye başladı. Animesini baştan izlemeye başlamamak için zor tutuyorum kendimi. Sanki zamanım varmış gibi bir de baştan izleyecceğim animeyi hee. Manyak mıyım neyim?

Tokyo Ghoul:re 100. Bölüm İnceleme: http://www.sutunc.com/2016/11/tokyo-ghoulre-100-bolum-inceleme.html


Bu arada, dün Bahçeşehir Üniversitesi'nde angaka Ali Toğlukdemir ile gerçekleştrdiğimiz seminerle ilgili çooook soru geliyor. Çoooook ama hani çooooooooooooooooooooooooooooooook! 



"Bizim üni'ye de gelsene" vs. vs. sorular geliyor. Yani tabii bir teklif gelirse eğer düşünülür ancak herkesin işi gücü var, öyle sabah akşam seminer verecek durumda değiliz. Emme velakin Tasarım Atölyesi Kadıköy'de uzun ve güzel bir seminer daha gerçekleştireceğimiz kesin. Herkes dilediği gibi gelebilir. Tarih belli olunca çığıracağım zaten. Seminerin içeriğini de merak etmişsiniz. Efenim seminerde önce manga / anime tarihi, ne oldukları ve Türkiye'de ne gibi işler yapıldığını anlattım. Sornasında Ali manga çizimi yaptı. Kendi tabletinden projeksiyonla ekrana yansıttık yani. Birlikte çıkartacağmız manganın ilk bölümü -one shotı bu ancak manganın devamı başka bir dergide gelecek- izgi Fanzin'de yayımlanacak gelecek ay. Hem de sağdan ola okunacak, tersten açılacak. O manganın yaratım aşamasını anlattık. Ben kurguyu nasıl düşündüğümü, Ali'nin çizim ve yorumlarına nasıl uymaya çalıştığımı anlattım. Böyle sohbetli muhbbetli ve çizimli bir söyleşi-seminer oldu. Çok hoş oldu valla.



Geldiiik Tokyo Ghoul'a. YA BEN DEMEDİM Mİ DEME DEMEDİM Mİİİİ? Furuta ve Kaneki tamamen zıt kutuplar olarak gösteriliyor aylardır, hatta bir yıldır sensei tarafından. Daha ilk sayfada
gördük sensei çiziminden black Furuta white Kaneki olayını. Furuta keşke sonradan olaya dahil olan değil de başından beri ortada bir karakter olsaymş. Ben hala senseinin kafasında Furuta'nın başndan beri var olp olmadığını sorguluyorum. Bana kalırsa, Tokyo Ghoul'un ortalarına doğru şekillendi iyice Souta = Furuta olayı. Bir sequel fikrine editörleri sıcak bakmaya başladıktan sonra kurguyu ilerletmiş olabilir. Tokyo Ghoul'un animesi patladıktan sonra yani. Bir gün İşida ile tanışsam direkt soracağım iki soru var zaten; birincisi OEK'nin başından beri Arima mı olduğu, ikincisi e Furuta karakterini ne zaman yarattğı. Ben aslında iki sornun yanıtını da biliyorum. Kurgulama açısından çok büyük boşluklar içeren Arima OEK filan değildi. OEK Amon idi. Donato'nun onu öldürmeme sebebi, Amon'un Mısır Güneş Tanrısı Amon Ra (Amon Re)'den gelmesi, Illüminati'nin Ra'nın gözünü kullanması (İllüminati = V = Washuu göndermesi) hep Amon'un bir önceki OEK'nin oğlu veya torunnu olduğu yöünde ipucuydu. Ancak sensei bu gidişatı değiştidi ve farklı bir kurgu ilerletti. Muhtemelen diğer kurgu çok daha kısa sürecekti. Böylesi daha mı iyi oldu bilemiyorum Arma açısından hala çok büyük boşluklar var hikayede. Sensei de bunun farkında. Muhtemelen yapılan eleştirileri görüyor. Arima tam bir öüm makinesi, acımasız, ruhsuz bir varlık olarak resmedildi yıllarca. Arima'nın dron olduğunu iddia eden aklıevveller bile çıkmıştı bir ara. Tokyo Ghoul evrenini mecha'ya bağlamaya çalışmak bir yana, Arima karakterinin OEK olduğunun ortaya çıkmasından sonra oluşan boşlukları sensei, o boşlukların üzerine giderek dolduruyor. Yani hataları görmemezlikten gelerek değil, bu bölümde Yomo ve Hirako'nun konuşmalarında olduğu gibi karakterin tutarsızlığını Yomo'nun ağzından itiraf ediyor ve çıkış yolunu Hiako'ya bulduruyor; Arima'nın "boş" olması. 



Kurgu matematiktir. Bu kadar çok karakter içeren bir hikayeyi bir arada tutmak, hiçbir tutarsızlık yapmadan ilerletmek ise imkansızdır. Anca dehşet bir cdahi bunu becerebilir ki bir dahinin böyesi bir yükü sırtlanacağını ise hiiiiiç zannetmiyorum. Ishida sensei de arada kendi kurgusunun altında eziliyor. Bu çok normal. Tokyo Ghoul dehşet karmaşk gibi görünen Shingeki no Kyojin'den en az yirmi kat daha fazla iç içe geçmiş hikaye ve karakter barındırıyor. Bu nedenle de arada bir taraftan pırtlaması çok normal. Yalnız major hatalar yapmaaya dikkat etmek lazım. Okuyucu hala Arima'nın binlerce ghoul öldürüp de ghoulların yanında olmasna inanmıyor, aynı Yomo gibi. Tamam, CCG için V için çalış gene de ortalama bir dedektif gibi çalış. Niye "Ölüm Meleği" oluyorsun madem ghoulların yanındasın? diye sorarlar adama. Hirako'nun dediği gibi "Boş, bomboş" bir adam olması çok afedersiniz kotarmıyor tutarsızlığı. Arima'nın hikayesinin altnı biraz daha doldurması lazım senseinin.


Kurguyla ilgili kaygılarım bir yana, Furuta'nın Rize'ye aşık olma, onun kaçmasına izin verme olayı cuk oturmuş. Seri bir seinen. Ancak sensei Kaneki ve Furuta'yı iyice iki kutba doğru itmek için ortaya Rize'yi atabilir, Rize'ye Kaneki'yi seçtirebilir. Rize şu an nerede bilmiyoruz. En son Dr. Kanou'nun laboratuvarından kurtarımıştı. Yomo kucağında götürmüştü. Bu da büyük ihtimale Kaneki'nin tarafında bir yerde demek oluyor. 

O değil de, Kaneki geldi doksan yaşına. Bir kızın elini tutmuşluğu yok. Yazıktır günahtır bu çocuğa. Kendi liginden olmayan bir kızla çıkmak istedi diye başına gelenlere bakın. Burnu dışkıdan çıkmadı resmen yıllardır. Elin saykosu, Matmazel Mutsuki Bey bile taş gibi Urie'yi götürüyor. Bizimki hala kanalizasyonlarda Furuta peşinde. Olm Kral oldun KRAL! İstesen ghoul haremi kurarsın. Dur iki dakika bir soluklan. bir "Kralım ben yeaahaheheehh" filan de. Ben dert sahibi oldum resmen. Eto olmadı bari Rize olsun. En olmadı Tsukiyama olsun artık napalım yani. 



Furuta'nın işleri karıştırıp, kendi kirli çamaşırlarını temzlemek uğruna bütün felaketleri ghoulların üzerine atma fikri bence mükemmel. Kaneki'den buna karı bir kontratak gelecek büyük ihtimalle. Tsukiyma'dan bir sürü beyaz takım elbise istedi. Onu izleyen tüm ghoullara Jason cosplayi yaptırma gibi bir niyeti yoksa eğer Furuta'ya bir cevap hazırlığında kendisi. 

Bu arada geçen bölümle alakalı çoook önemli bir anektod var; Ishida sensei'yi biraz gömdüm yukarıda ancak kendisi detay yakalamada da ayrı bir usta. O konuda kendi kurgularımda da senseiden feyaz alıyorum valla. Mutsuki-Saiko konuşması sırasında Mutsuki'nin, Torso taksi kullandığı sırada çıkarttığı "Çıkçıkçık" sesini çıkarttığını görüyoruz. Yeani olay "Parmak çıtlatan Kaneki versus Çıkçıklayan Mutsuki"ye döndü. Bence çok güzel bir ayrntı. On numero beş yıldız brava!

QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam