-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Anime / Manga Önerileri 83: Neon Genesis Evangelion




Yıllardır yaptığım "Gelmiş Geçmiş En İyi 20 Anime" (http://www.sutunc.com/2015/12/olmeden-once-izlenmesi-gereken-20-anime.html)  tarzındaki listelerde sürekli Neon Genesis Evangelion'a ilk sıralarda yer veriyorum -spoiler gibi oldu böyle de ama idare ediverin <3- ancak önerisini yapmamışım. Tü bana! Pis su! (Pis su da hiç olmadı nepçim adım var yarebbim) 

Efenim bu kült animeyi izlemeden kendine otaku diyenler var. O kendini bilmezleeeer gelsinler pıtış pıtış (bkz. sevimli tıpış) okusunlar öğrensinler azcık anime / manga tarihini. Bak yine sinirlendim. Neyse...

Neon Genesis Evangelion Hideaki Anno isimli hafiften kaçık bir ağabeyimizin yarattığı, çılgınlar çılgını bir evren. 26 bölümlük anime serisi 1994 yılında yayımlanan Neon Genesis Evangelion'un hikayesi ise kısaca şöyle:




Yıl 2015, dünya distopik bir hal almış, arada sırada dünyaya gelip ortalığı darma duman eden Angellar ile savaşmaya çalışmaktadır. Tokyo da bu kaostan nasibini almış, iki kez yıkılıp baştan yapılmıştır. Tokyo 'te geçen hikayemiz, Angellarla savaşan insan kontrolündeki mechaların üretildiği Nerv'de geçmekte. Soğukkanlı bir dahi olarak bilinen babası tarafından kullanılan Shinji Ikari, mechalardan birini kullanmak zorunda kalır ve olaylar gelişir...

Günümüz animelerinin sıkça alıntı ve gönderme yaptığı Neon Genesis Evangelion, karmaşık kurgusu ve ilmek ilmek işlenen detaylarıyla bir "başyapıt". 

İzlenme sırası ise şöyle:


QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam