-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Tokyo Ghoul'a Benzer Anime Önerileri





Tokyo Ghoul'a Benzer, Dark Fantasy Türünde Anime Önerileri

Çok direndim; dedim "Su yapma, etme. Böyle blog yazısı mı olur? " Ancak o kadar çok kişi o kadar farklı yerlerden bana ulaşıp "Tokyo Gohul'a benzer bir anime önerebilir misin?" diye sordu ki başka çarem kalmadı. Bir iki kez Twitter üzerinden yazdım, "Tokyo Ghoul'u sevenler şu şu animelere bakabilir" diye. Ancak Twitim gerilerde kaldığından ve -sağolun varolun- beni tanıyanların sayısı arttıkça Tokyo Ghoul'a benzer anime soranların sayısı da arttğından "Teker teker cevap vereceğime yazayım gitsin höhöhhhyt!" dedim en sonunda. İşte benzer animeler burada. Daha önce hakkında yazı yazdıklarımın yanına linkleri de ekledim. Merak ettiklerinize bakınız efenim.

İşte karşınızda Tokyo Ghoul'a benzeyen, yarı-insanlı, canavarlı "dark fantasy" ve bilim kurgu ürünü animeler:

1) Ajin



Hakkındaki Yazım:

http://www.sutunc.com/2016/01/anime-manga-oneirleri-20-ajin-demi-human.html

 Daha önce Ajin ile ilgili yazmıştım. Hatta bununla kalmamış, Tokyo Ghoul ve Ajin'de birbiriyle neredeyse aynı olan karakterleri de sıralamıştım. Hikayenin yadsınamaz paralelliğinin yanısıra iki mangadaki karakterler de birbirleriyle aşırı derecede benzeşiyor.

Ajin ve Tokyo Ghoul'da Birbirleriyle Neredeyse Aynı Olan Karakterler:

http://www.sutunc.com/2016/02/ajin-ve-tokyo-ghoulda-birbiriyle.html

Hikayesi;

Paralel bir evrende Ajin adı verilen, ne kadar öldürülseler de ölmeyen insana benzer veya yarı insan canlılar vardır. Bu canlılar Ajin olduklarını ölüp de yeniden dirilinceye kadar bilemezler. Ajin bulup devlete teslim edene büyük ödül verileceği söylentisi ortalıkta dolaştığından herkes Ajin aramaktadır. Ajinler'in tam olarak ne olduğunu bilmeyen uzmanlar, buldukları Ajinler'in üzerinde akıl almaz deneyler yapmaktadırlar. Lise son sınıf öğrencisi Kei Nagai ise geçirdiği ağır mı ağır bir trafik kazasından sağ salim çıkınca kazaya şahit olanlar onun Ajin olduğunu fark ederler ve tüm dünya "yeni Ajin"i tırım tırım aramaya başlar.

2) Kiseijuu: Sei no Kakuritsu (Parasyte)


Hakkındaki yazım:

http://www.sutunc.com/2015/12/anime-manga-onerileri-16-kiseijuu-sei.html

Beybii beybi beybi uu! Çook seviyorum ben bu mangayı. Mangası 1988 yılında yayımlanmaya başlamış olsa da animesi 2014 tarihli. Aradan geçen onca yıla rağmen çok müthiş uyarlamışlar. 80'li v 90'lı yılların o  deri ceket, Marty Mcfly türü bel üstü, açık mavi pantolon, yandan kırpmalı jöleli saç konseptini günümüze çok iyi uyarlamışlar. E, hikaye zaten paralel evrende geçtiğidnen 80'lerde mi geçmiş 2010'lrda mı pek önemi yok. Yine seinen ve dark fantasy türünde olan bu müthiş animeyi zaman kaybetmeden izlemenizi öneriririm.


Hikayesi:

Shinichi Izumi normal bir lise öğrencisidir. Gecelerden bir gece kulaklığıyla müzik dinlerken uykuya dalar ve koluna "giren" bir şey tarafından uyandırılır. Kendisini yılan soktuğunu sanan Shinichi vakit kaybetmeden kulaklığını koluna dolar ve kan akışını keser. Ertesi sabah uyandığında kolunda hiçbir iz bulamaz. Ancak kısa bir zaman sonra gerçeğin farkına varır; kolu uzaydan dünyaya insan ırkını yok etme amaçlı göndeirlen, insan yiyen parazit bir uzaylı tarafından yenilmiştir. İnsan vücuduna giren, beynini yiyip vücudu kontrol etmeye başlayan bu parazitlerle kendi sağ elindeki parazitle birlikte savaşmaya başlayan Shinichi'nin maceralarını kaçırmayın derim. Shinichi'nin yavaş yavaş kolunda yaşayan uzaylıya benzemesi, "Ben insan değilim artık" ikilemleri fazlasıyla Ken Kaneki'yi andırıyor. Tabii Kiseijuu çok daha önce yazıldığından burada kredi Kiseijuu'nun.


3) Elfen Lied



Hakkındaki yazım:

http://www.sutunc.com/2015/12/anime-manga-onerileri-16-kiseijuu-sei.html

Yine seinen ve dark fantasy türünde bir manga daha. Animesi de çok başarılı.

Hikayesi kısaca şöyle:

Dünyada Diclonius adı verilen yeri bir insan türü ortaya çıkmıştır. Kafasının üzerinde boynuz gibi kemiler, ve "görünmez elleri" bulunan bu canlılar tehlikeye düştüklerini hissettikleri anda tam bir ölüm makinesine dönüşebildikleri için Kamakura Adası'ndaki özel bir tesiste kontrol altında tutulmaktadırlar. İnsan ırkını Diclonius tehdidinden korumak amacıyla doğan Dicloniuslar'ı doğar doğmaz öldürme kararı alan devlet bir yandan da yakaladıkları Dicloniuslar'ın üzerinde korkunç deneyler yapmaktadır. Bu deneklerden biri de Lucy adında genç bir kızdır. Tesisten kaçmayı başaran Lucy iki üniversite öğrencisi tarafından bulunur ve mera başlar.

4) Ghost in the Shell



Gelmiş Geçmiş En İyi On Bir Bilim Kurgu Anime Dizisi:

http://www.sutunc.com/2015/12/gelmis-gecmis-en-iyi-on-bir-bilimkurgu.html

Bu mangayı, anime filmi, anime serisini Tokyo Ghoul sevene de sevmeyene de öneriyorum. Filmini daha geçen gün Festival Anima kapsamında sinema salonunda izledim yeniden. Hakkında henüz bir yorum yazmadım ancak 1994 yapımı bu şahesere "Gelmiş Geçmiş En İyi On Bir Bilim Kurgu Anime Dizisi" listemde yer vermiştim. Hakkında detaylı bir yorum da -methiye diyelim daha çok- yakında gelecek.

5) Darker Than Black



Hakkındaki yazım için:

http://www.sutunc.com/2015/11/anime-manga-onerileri-9-darker-than.html

Çok, çok sevdiğim animelerden biri. Aslı anime, mangası ise sonra shounen ve dark fantasy türünde çıktı.

Hikayesi:

Dünya'da Japonya'da Cehennem Kapısı, Brezilya'da da Cennet Kapısı adı verilen iki delik açılmıştır. Bu delikler yüzünden bazı insanlar Contractor denilen ruhsuz, duygusuz varlıklara dönüşmüş, tüm devletlerin tüm güçleriyle sakladıkları bir sır haline gelmişlerdir. Devletlerin asıl amacı tamamen akılcı davranan ve çıakrları için her şeyi yapabilen Contractorlar'ı yakalamak ve yok etmektir. Baş karakterimiz, Çinli Hei ise Japonya'ya gelmiş, devlete ve Contractorlar'a karşı yaptırımlarına karşı savaşan bir Contractor grubunun "assasin"idir. "Öldür" derler, öldürür. 

Sayısız defa kendini tehlikeye atan Hei'nin geçmişini, Contractorlar'ın ne olduklarını öğreniriz kurgu ilerledikçe.
















QuickEdit

You Might Also Like

Infinyteam