-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Anime / Manga Önerileri 82: Subete Ga F Ni Naru


Subete Ga F Ni Naru

Bölüm Sayısı: 11

Tür: Gizem, macera, psikolojik, bilim



İşşte sizi bu dünyadan alıp götürecek, kafa karıştırmalı, cinayet çözmeli, hem kafa karıştırıp hem bilimsel bilimsel takılmalı, gizemli ilginçli bir anime:




Benzediği animeler olarak;

Serial Experiments Lain: (Hem kurgu hem de atmosfer olarak benzemekte)

http://www.sutunc.com/2015/12/anime-manga-onerileri-12-serial.html


Zankyou no Terror: (Durgun atmosferi ve zeki karakterler ihtiva etmesi açısından benziyor. Ya aslında o kadar da benzemiyor yazarken fark ettim. Ama Zankyou no Terror'ü de izleyin mutlaka diye koyuyorum)

http://www.sutunc.com/2015/12/anime-manga-onerileri-15-zankyou-no.html

Steins; Gate (Kafa karıştırıcı kurgusu ve bilimsel bilimsel olmaları benziyor)

http://www.sutunc.com/2015/11/anime-manga-suggestions-7-steins-gate.html

Another: (Korkutan kadın karakterler açısından benziyor. Yoksa alakaları yok)

http://www.sutunc.com/2016/02/anime-manga-onerileri-25-another.html

Paprika: (Yapay gerçeklik konularında benzeşiyorlar. Paprika'yı önereceğim mutlaka. Henüz önermedim)



Dahi programcı Shiki Magata henüz on üçündeyken anne-babasını öldürmek suçundan yargılanmış ve akli melekelerinin yerinde olmadığına karar verilerek sebest bırakılmıştır. Ne var ki kendisi, -rahmetli- babasının sahibi olduğu, telefonun melefonun çekmediği ıssız bir adada inzivaya çekilmiş, on beş yıl süresince odasından dışarı adımını atmamıştır.

Magata'ya büyük hayranlık besleyen dahi ve hafiften creepy üniversite profesörü Souhei Saikawa ve öğrencisi Moe Nishinosono bir okul gezisinde ıssız adaya gider, Magata ile karşılaşmak amacıyla da yalan söyleyerek araştırma merkezine girme imkanı yakalarlar. Gelin görün ki, kısa bir süre sonra merkezi kontrol eden akıllı sistem devre dışı kalır ve on beş yıldır açılmayan kapıdan Magata'nın cesedi bir tekerlekli masanın üzerinde dışarı çıkar. Bir cinayetin daha işlenmesiyle ortalık iyice karıştı derken akıllara zarar bir şey olur; Magata hala yaşıyordur. Ancak reel dünyada değil.



Dahi profesör ve dahi öğrencimiz kendilerini çözmek zorunda oldukları büyük bir problemin tam göbeğinde bulmuş olur böylece.


Kendi içinde bir masterpiece olan F Ni Naru'nun bir Psycho Pass, bir Steins; Gate kadar ünlü olamamasının nedenini cesaretine bağlıyorum. Kimse kolay kolay Shiki Magata gibi korkutucu derecede psikopat bir karakteri işleyemez. İnsanlar irite olabilir, kendini hikayeye yabancılaşmış hissedebilir. F Ni Naru'da karakterler daha gerçekçi, daha iç karartıcı. Ne Steins; Gate'teki gibi "Maddoooo Scientistooo"lar, alımlı dahi hatunlar var ne de Kougami Shiniya veya Makishima Shogo gibi yakışıklı, her haltı bilen dahiler ve villainler. F Ni Naru daha gerçek. Daha gerçek olduğu için de daha korkutucu. Gerçi draması hiç de öyle değil, hatta animesinden de güzel diyorlar ancak ben izleyecek yer bulamadım, bilemiyorum :(
QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam