-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

En Zeki On Anime Karakteri




Eveet! Daha önce birçok liste yapmıştım. Şurada sıralayayım birkaçını hatta onları da derli toplu dursunlar bir yerde:

Ölmeden İzlenmesi Gereken Yirmi Anime

Anime Tarihinin En Müthiş Çiftleri

En Müthiş Yirmi Kadın Anime Karakteri

Anime Dünyasının En Acımasız Yirmi Villaini


Gelmiş Geçmiş En Güçlü Yirmi Anime Karakteri

Şimdi sıra en zeki anime karakterlerinde. "En müthiş", "en tatlı", "En komik" karakterlerin listesi ister istemez öznel oluyor. Ancak iş zekaya gelince ortada pek de tartışacak konu kalmıyor. Yine kalıyor da işte diğerlerine nazaran daha az; siz anladınız onu. Listenin dışında kalan ancak bahsetmeden edemediğim karakterlerden ise listenin sonunda bahsettim.

İiiişteee anime dünyasının en zeki karakterleriiiii!

10) Lelouch Lamperouge / Code Geass



Bir listede de olmayıverin Lülüş Bey! Ben kendisinden pek hazzetmem ancak hakkını da vermek gerek; akıllı çocuk vesselam. O buram buram şov kokan satranç turnuvalarını yok sayarsak stratejik dehası ve zor anlarda bulduğu pratik "olaydan sıyrılma" yöntemleri ile öne çıkıyor.

9) Sora / No Game No Life



Alın size bir strateji uzmanı daha! İnce hesaplarda uzman olan Sora'nın zekası tartışılmaz. Sakın kendisiyle iddiaya filan girmeye kalkışmayın. Ne olduğunuzu bile anlamazsınız, evinizi üzerine yapar, sigortada biriken primlerinizi çeker, üzerine beşi bir yerde taktırır. İstese yapar. Ama istemeye de bilir tabii.

8) Makise Kurisu / Steins; Gate



Lisede o kadar çok deha var ki, Steins; Gate'in "prodigy child"ı, daha on sekizinde doktoralı bir dünya devi olan Makise sekizinci sıraya geriledi. Ben de şaştım kaldım afalladım. Vay canına şimdi yandım. Ruhsar, Hande Ataizi, 90'lar filan çağırışmışken hazır şu olayı da hatırlayalım:



7) Magata Shiki / Subete Ga F ni Naru



Anime dünyasının en fazla saygı uyandıran ve en korkulan, ekranda bir saniye bile gözükse insanın tüylerini diken diken karakterlerden biri Magata. Bu klasmanda olan bir diğer karakter için ise listede birinci sıraya bakabilirsiniz.

Daha çocuk yaşta bir deha olduğu ortaya çıkan, akli dengesinin yerinde olmadığı ise pek sonraları fark edilen Magata Shiki, gördüğü imgelemler, bu imgelemlere yönelik yarattığı sanal dünyalar ve gerçek dünyada estirdiği terör ile yedi numarada. Bahsederken bile tüylerim ürperdi ://

6) Izaya Orihara / Durarara!



Durarara! şayet komedi türünde, eğlenceli bir yapım olmasa, Izaya her aklımıza geldiğinde aynı Magata Shiki'de olduğu gibi bir ürperirdik. Şimdi ise bu her koşulda keyfi yerinde, hidrojen bombası patlayıp dünya üzerindeki tüm canlıları öldürse hamam böcekleriyle birlikte hayatta kalacak olan Izaya altı numarada. Yalnız eklemeliyim; Durarara! eğer Izaya'ya yoğunlaşsa, yani Izaya'nın protagonist -veya antagonist- olduğu bir kurgu olsa, kendisini listede çok daha üst yerlerde görebilirdik. Siz siz olun, Izaya'nın cin tipine kanmayın.

5) Nine - Twelve- Five / Zankyou no Terror



Aslında listeye yalnızca Nine'ı alacaktım. Ancak Twelve ve Five'ın zekalarına haksızlık olacaktı. Her ne kadar duygusal boşluğu Twelve'i aşağı çekmiş olsa da, üçü de birbirinden zeki, birbirinden müthiş karakterler. Five kadar sebatlı ve inatçı bir hatun daha az bulunur valla.


4) Yagami Light / Death Note



Ooooo! İşte geldik aslara! Listenin bundan sonrasında artık herkes kazanan, herkes başa baş. "Light dört numaradaysa geri kalan üç kim?" diye kendi kendine soranlar olmuştur mutlaka. Hiç vakit kaybetmeyelim o halde.

3) Makishima Shogo / Psycho-Pass


Psycho-Pass evreninin en unutulmaz karakterlerinden Makishima Shogo üç numarada. Kıvrak zeka, tek başına sistem çökertebilecek bir strateji, amacı yolunda / uğruna yaptıkları Shogo'yu üç numaraya taşıyor. Shogo listenin en keskin, en net karakteri olabilir. Ne istediği ve ne olduğu belli. Kafasından geçenler tamamen ortada. Buna karşın yakalanması bir o kadar güç. İşte zeka diye ben buna derim!

2) L / Death Note



Death Note evreninin dedektifi, şekeri çikolataya banıp yiyen deha L iki numarada.

Yagami'nin dört L'in ise iki numarada olmasını yadsıyanlar olacaktır. Ancak serinin yazarı Tsugmi Ohba'nın da net bir biçimde açıkladığı üzre L Light'tan daha zeki. Ohba bunun nedenini "Kurgunun ilerleyişi için gerekliydi" diyerek veriyor. Yani, Light'ın karşısına, onu dünyanın herhangi bir yerindeyken eliyle koymuş gibi bulabilecek zekada bir dedektif çıkartması gerekiyordu. Bu da kadim dostumuz L oldu. Kendisinin insanları kullanabilme becerisi de olsa, bu listenin tartışmasız birincisiydi. Yalnız belirteyim; L, iyi olduğundan dolayı insanları dilediği gibi kullanmıyor değil, sosyal normlara ayak sağlayamadığı için insanları kontrol etmeyi, onlara istediğini yaptırmayı beceremiyor. Yoksa kendisinin etik sahibi örnek bir vatandaş olduğunu söylemek yanlış olur.

1) Johan Liebert / Monster



Geldik listenin bir numarasına. Bir baş yapıtın kült karakteri. Stratejik zeka, sosyal beceriler, insanları kontrol etme yetisi, hiçbir koşulda duyguları yüzünden -Johan ve duygular yan yana gelince komik oldu- aşağı çekilme riskinin olmaması ve belirli bir amacının olmamasının verdiği özgürlük. Johan Liebert yalnızca anime değil, edebiyat dünyasının da sayılı villainlerinden olmakla birlikte gelmiş geçmiş en zeki anime karakteri olma unvanını da elinde tutuyor. IQ seviyesi olarak belki L ile aynı ancak diğer tüm kulvarlarda L'den -ve listedeki diğer karakterlerden- en az iki baş önde giden Johan listenin açık ara birincisi.

Ayrıca listede bulunmayan ancak her biri adeta bir zeka küpü olan arkadaşları burada anmak istiyorum;

Yuuko Shinoji- Kamisama no Memouchou

Shiro - No Game No Life

Father - Fullmetal Alchemist

Shinichi Kudo - Detective Conan

Edit:

Tamam tamam vurmayın unutmuşum adamı:

Shikamaru Nara - Naruto




QuickEdit

You Might Also Like

14 yorum

John Reese dedi ki...

Shun kazami de olması gerekiyordu bence ayıp olmuş biraz cidden çok akıllı bir karakter

Unknown dedi ki...

Shikamaru nerdeeeeee

Unknown dedi ki...

Tokuchi toua yokmu ayip ettin kral

Unknown dedi ki...

Near ve armini eklesen fena olmazdı

Unknown dedi ki...

Edogawa Ranpo ve Osamu Dazai da olmalıydı bence naçizane

Adsız dedi ki...

jojo s bizarre adventure dan kars 400 ve 1000 arası ıq ya sahip bu listede sadece popüler karakterler var sanki

Kyrex dedi ki...

Gerçek Yegane Liste 1.si = HOOUUYİN KYOUMA!!!

Unknown dedi ki...

nine twelve five lelouchtan daha mı zeki sğdldğdlddp kim hazırladı bu listeyi ya

Unknown dedi ki...

Light i lelouch un onune almaniz bile bir hata

Adsız dedi ki...

Ne dion near burdakilere göre aptal armine laf edemem

Adsız dedi ki...

Yenilenmesi lazim ayanokoji de eklenmeli

Adsız dedi ki...

İkisi o kadar zeki değil ama bence ayanokoji olabilirdi

Adsız dedi ki...

ayanokoji kiyotaka and katagiri yuuchi bunlarda olmalı ayanokoji kiyotaka çocuk 17 yaşlarında bile belki değil 280 ıq

Adsız dedi ki...

Ayanokoji nerde aq

Infinyteam